Tuisku

Otsikko sen siis jo kertoo, Ruuti jäi kotiin nukkumaan ja lähdettiin Tuiskun kanssa kahdestaan reenimään. Kyllä siitä huomaa sen eron, ihan erilainen kun ei ole Ruutia mukana häsläämässä ;) Mutta on asialla toki huonotkin puolensa, aika laama tuo taas oli ;/ Ja taas jälleen tein saman virheen: Otin liikaa uusia juttuja kerralla. Ohjattua, ruutua (menoa ja seuraamista sieltä), liikkeestä istumista, kaukoja ja ainoana "vanhana" liikkeenä otin vaan seuraamista, kestävyyttä treenattiin. Kylläpä tuo jaksaa jo pitkältä treenata, yli sata askelta pystyin jo ottamaan yhdellä pätkällä kunnes koiralla alkoi paikka ja kontakti rakoilla mutta aika nopsaan korjas asentonsa oikein ja sitten palkkasin ja vapautin. Kiva, että seuraaminen edes meni kivasti ;P Ohjatun treenit meni kans kivasti, eka otin namilla eli heitän namin selvästi oikealle ja sanon samalla "oik" ja koira juoksee perään. Meni niin hirveäksi häsläämiseksi namien kanssa, joten vaihdoin käyttöön sitten narupallon jolla toimi paremmin. Oli ihan YLLÄTTÄVÄN innokas! Mutta alkoipa parin toiston jälkeen jo ennakoimaan. Tein sitten niin että näytin kädellä oikealle, annoin käskyn ja heitin pallon vasta perään. Vaihtelin noita tapoja niin, ettei koira enää ennakoinut. Jaksoi pysyä hyvin mukana kyllä! :)

Ruudussa taas samaa namialusta treeniä, mitä ennenkin. Nyt meni vähän laamasti, mutta oli juossut sen pallon kanssa ympäri hallia jonkun aikaa ;P Tyhmä minä. No, meni kuitenkin suhteellisen innokkaasti alustalle ja oli mukana, mutta ei sellaisella innolla mitä viikko sitten. Vaihdettiin sitten treeniä, jätin koiran ruutuun makaamaan, kävelin poispäin koirasta ja kutsuin luokse ja lähdin juoksemaan, kun koira oli kuuloetäisyydellä niin käskin seuraamaan. Ihan hyvin se otti oikean paikan :) Pitäis kehitellä, miten alkaa tuota oikeasti opettelemaan, ettei sotke sitä tuohon ruutuun. Uusi käsky? Ettei sitten sekoita paikallamakuuseen tai luoksetuloon, että täytyy lähteä mun perään... Se meinaan saattaa senkin keksiä. Tehtiin toistoja sitten ilman ruutuakin, jätin koiran vaan makaamaan, kutsuin taas luokse ja käskin seuraamaan. Intoa puuttuu!

Liikkeestä istuminen on nyt jotenkin NIIN puuduttava! En tajua, mistä tuolle on jäänyt mieleen että ei tarvitse istua ensimmäisestä käskystä, vaan vasta toisesta?! En tietääkseni ole sitä väärästä koskaan palkannut, ja en usko että toi taas niin fiksu olis, että ottais kerrasta opikseen? No, otin peruuttamalla eli koira taas edessä ja käsky tulee ja koiran pitäisi istahtaa. Ei onnistunut ja koira mateli. Otin seuraamisen yhteydessä sitten ja onnistuikin hippasen paremmin kun koira pysyi mukana :D Tarvitsee vielä pienen vartaloavun ja päännyökkäyksen siinä, mutta eiköhän se saada karsittua pois, mulla on vaan se ongelma että karsin avut liian nopsaan pois jolloin koira ei teekkään.Pitäis vaan muistaa, että ollaan vielä opetusvaiheessa mutta EI...

Kaukot. Yöks. No, meni ihan nätisti kun olen parin metrin päässä koirasta, siitä kauempaa ei voi enää ohjata. Nitan kanssa puhuttiin noista kakeista, miten koira ne tekee. Ja tajusimpa sitten siinä fiksusti, ettei mulla oikeastaan ole edes mitään käsitystä kumman pään haluan koiralta pysyvän paikallaan! Esimerkiksi: Istu - Seiso - Maahan - Seiso - Istu - Maahan.
-Eka istuminen maasta, takapuoli pysyy paikallaan. Ok.
-Istumasta seiso, etupää pysyy paikoillaan.
-Seisomasta maahan, koira periaatteessa peruuttaa, ei sais liikkua ollenkaan, takajalat liikkuu edelleen vaikkei saisi
-Maasta seiso, samalla periaatteella, ei sais liikkua yhtään vaan nousee niiltä paikoiltaan ylös
-Seisomasta istumaan, takapää pysyy paikallaan etupää periaatteessa hyppää taakse (kuvitelkaa joku lauta tuiskun mahan alle maahan, hyppää sen "yli" kun peruuttaa istumaan)
-Istu maahan, ei ongelmaa, takapää paikallaan, etupää "heitetään" alas.

No, nyt kun noi kirjoitti, ne kuulostikin yllättävän fiksuilta?! :O Hmm, pitää miettiä. Tehtiin sitten tauon jälkeen kakeja vielä niin, että istuin koiran kanssa maassa ja ohjailin sitä siitä oikeisiin asentoihin. Toimi paremmin eli koira on todellakin ihan todella epävarma liikkeiden kanssa vielä. Treeniä :)

Lopuksi vielä pienet paikallamakuut, Funi "häiriönä". Ensin maassa, ohjasin maahan että saan nopeutta ja tulihan sitä! :) Piiloon ja tarkkana koirat molemmat tuijotti piilolle (Piilossa on reikä mistä koiria voi kyylätä) Innostuttiin Nitan kanssa tekemään vähän häiriötä niimpä heiteltiin koirille palloja yms kivaa sieltä piilosta ja hyvimpä noi paikallaan pysyivät. Tuiskulla taas havaittavissa paineistumista kun palasin luokse, mutta  malttoi pysyä maassa! :) Vaikka yritin mennä jännittyneenä ja kankeana sinne :D Silittelin sitä kun se oli maassa vielä ja rauhoittelin, sitten hetki ja käsky"sivu". HEMMETTI SOIKOON! Ikinä varmaan kokeessa oo noussu noin nätisti perusasentoon! Tosi iloinen ja reipas! JEEES!
Sitten otettiin uus paikallamakuu. Koirat istumassa. Ei otettu ku joku pari minsaa ja palattiin luokse, aika ihmeissään olivat "miksi me ollaan istumassa?" Mutta pysyivät skarppina kuiteki kokoajan.
Lopuksi vielä täys 4 minuutin mittainen paikallamakuu, maaten taas. Palaaminen meni taas ihan kivasti, vaikka koira rauhoittelikin. Rauhoitin sen taas siihen maahan ja käskin perusasentoon, jälleen nopea hyvä nouseminen! :) Paikallamakuu treenit olikin ainoat, mihin olin tyytyväinen tänään ;P Ehkä vaadin vaan liikaa? Entiä.

Maanantaina treenailemaan pikku akan kanssa, ehkä vähä paremmilla fiiliksillä silloin...