Titititdididiiii! Oltiimpas tänään aktiivisia ja tulipa hiton hyvä fiilis vielä :) Eli dogness-hallilla käytiin treenimässä molempien tyttösten kanssa, tässä jotain kommenttia.

Ruuti:

Pienemmän kanssa aloitin vaikka kävelymatka hallille varmasti pienessä tuntuukin (No okok, 7 kk "pieni".) No ihan ensimmäisenä pitää sanoa että paloi käämit noihin heti tässä "kotitiellä" kun Lotta käveli Minon kanssa vastaan ja toinen pomppii keskellä tietä ja kiskoo ku hullu, Tuisku menee liekana perässä. Niillä oli siis käytössä tommonen kaksoistalutin mikä ei todellakaan sovi noille kahdelle paukuralle :D No, kun siitä pääsin yli niin matka jatkui, Ruuti se kiskoi täydellä höyryllä eteenpäin ja Tuisku yrittää jarruttaa ja menee ihan kipsiin siitä ku Ruuti nyppii sitä riekkumisellaan eteenpäin :D Eli, ei enää kaksoistalutinta kiitos meille!

Niin, palatakseni takaisin oikeaan asiaan. Pidin Ruutia siis hetken boksissa kun käväsin ABC:ltä hakemassa naposteltavaa. Sitten hetken random löpinää Jennin kanssa ja sit koira pois poksista. Otettiin aluksi pari luoksetuloa, pitkällä välimatkalla, ilman "kesken" palkkausta. MÄ TIEDÄN, että pitäis treenata sitä pysymistäkin muttakun! :D Oon vaan malttamaton tms. Nätisti tyttö odotti käskyä ja käskyn kuultuaan pinkoo täysillä mun luo :) Pari toistoa ja siirryttiin "seuraamiseen". Kontaktikävelyä aluksi sivulla, sitten edessä niin että peruutan ja välillä paikan vahvistamista (Niin, sekoita kaikki tavat samoihin treeneihin, luuletko että se koira oppii ikinä mitään? ...) Jätättämisongelmaa meillä nyt on ja aika hurjasti, kontaktia pitää välillä minuun ja sitten taskuun, sitten käteen ja taas silmiin :D Naksuttimella pitäis ottaa tuotakin. Peruuttamalla ei jätätä, mutta hakee itse sivulle silloin. Paikanvahvistaminen on muuten ok, mutta keskittyy mun mielestä liikaa nameihin silloin --> ei tajua mitä ollaan tekemässä --> alkaa närkkimään herkästi palkkauskättä --> vaihdan palkkaus käden oikeaan --> poikittaa eteen. Ihana oravanpyörä ;P Mutta oompa taas tekemässä taas samaa virhettä, mitä Tuiskun kanssa, seuraamisesta tulee jo opetusvaiheessa helvetin tylsää junnaamista ja ikinä ei oo kivaa ja kaikki pitää olla niin tiptop ja koira näyttää sulle keskaria :D Eli tästälähdin taas Ruutin "seuraamiset" kork. 7 askelta ja palkka. Palkkaustavat ja matkat erilaisiksi niin ettei tule tylsää eikä koira ennakoi :) Kyl se siitä.

Sitten otettiin Ruutin ensimmäinen, ihka oikea, paikallamakuu! Ja vielä vieraan koiran kanssa! Saida-Keeshond toimi meille oivana häiriönä, varma koira joka pysyy sielä maassa (Ei sillä, kaikkien koirat täällä varmaan paikallamakuussa pysyy, sen verran sitä hinkataan käytännöntunneilla...) Asiaan: Eli Ruutihan EI osaa sitä maahanmenoa edelleenkään kunnolla. Tarvii tosi ison avun, mutta ollaan edetty kuitenkin siihen että menee käsiavulla nopeasti ja innokkaasti maahan. Jokatapauksessa, koira sivulle (ohjaamalla) ja siitä maahan (ohjaamalla) jätin koiran ja menin 5 metrin päähän seisomaan. Seisoin hetken ja palkkaus, en vapauttanut vaan menin taas kauemmas koirasta. Jenni oli piilossa ja huikkasi että penikka haistelee aina maata kun käännän selän :D (Onneksi sanoi!) joten treenit vaihtu sitten siihen että peruutin koiran luota pois ja vaihtelin välimatkoja ja palkkasin useasti, joko suoraan edestä tai niin että menin itse seisomaan koiran viereen. Menin jopa hetkeksi piiloon pylvään taakse ja pysyi silloinkin hienosti paikallaan! Ei edes vilkuillut Saidaa kertaakaan ja piti kontaktin tosi hienosti lukuunottamatta sitä nuuhkimista kun käänsin selkäni. Asento pysyi myös hyvänä, mitä ihmettelin suuresti --> kerran meni lonkalle kun kiersin Ruutin takaa sivulle, mutta vapautin sen, ohjasin uudestaan maahan ja kiersin uudelleen sitten vasta vapautus :) Tosi kivasti tyttö teki tämänkin, tosi rauhallisena pysyi mikä on aika yllättävää tuolta virtapiikiltä ;D Paikallamakuun jälkeen jotain random maahanmeno treenejä jotka meni hyvin ja huonosti. Kontaktikävelyä, palkkausta pallolla ja sitten tauko jolloin treenasin Tuiskua. Mutta jatketaan Ruutista kuitenkin, otettiin vielä loppuun hypyn alkeita, lautoja taisi olla jopa hurjat kaksi kappaletta ... Mutta tajusipa nyt oikeasti ponnistaa ja hypätä esteen yli, eikä vaan ryömiä niinkuin ennen (kaksi kertaa ollaan aiemmin treenattu ilman lautoja). Oppi yllättävän nopeasti mitä tarkoittaa kun ohjaan namin esteen toiselle puolelle ja käsken seisomaan. Vapautus ja kierrätin sen esteen ohi aina uudestaan lähtöpaikkaan ja hyvinhän se meni, tosin hidasta se vielä on :) Namialustalla otin pari kertaa vielä niin, että hyppää vauhdilla ja juoksee alustalle, ei oikein ymmärtänyt jutun jujua... Noo, joskus sitten.

Sitten otettiin putkea. Apuohjaaja piti pentua toisella puolella kiinni ja itse menin putken toiseen päähän kutsumaan. Nopeasti se putken suoritti ja tehtiin sitten toistoja niin että jätin koiran istumaan toiseen päähän ja kutsuin koiraa taas. Malttoi pysyä paikallaan mutta karkasi se kerran putkeen ihan itsekkin! :D Kovasti näytti tykkäävän :)

Ruttusesta kyllä virtaa löytyi, vaikka tosiaan pitkä matka jouduttiinkin kävelemään (Pitkä ja pitkä, pienelle ehkä pitkä..) hallille. Vaikka tekemisen intoa piisaa, niin pystyy kuitenkin keskittymään. Oppimiskyky tuolla ei kyllä mitään päätä huimaavaa ole ;P Tuisku hoksaa asiat paljon helpommin. Mutta kuten jo aiemmin sanoin, mukavaa kun on nyt koira, joka jaksaa tehdä hommia! Se on tärkeintä :)

Tuisku:


Yllättävän hyvällä fiiliksellä tänään matkassa kaikenkaikkiaan! :) Pieni treenitauko oli jälleen tehnyt ihmeitä. Ruudulla aloitettiin, pieni ruutu, namialusta ihan ruudun taakse, palattiin "lähtöpaikalle", osoitin ruutua (tai, autoin kohdentamaan) ja sitten "eteen" ja voihan O__O Sehän piruvie juoksi sinne alustalle! Ei ollut irtoamisessa ongelmaa! Mutta ongelmaksi tuli sitten se, että Tuisku alkaa himmaamaan jo ennen ruutua vauhtiaan joten siirsin namialustaa vielä kauemmas ja lähetin lähempää ruutua koiran. Hidasteli vieläkin, mutta vähemmän. Arrgg, tarvitsee niin paljon treeniä tuota ennen kun on kisa kunnossa. Huomenna voisin tehdä vaan sellasta treeniä, että jätän sen seisomaan sinne ja kutsun seuraamaan sen. Tai, voishan sen tehdä ilman ruutuakin... Mutta noi lähettämiset saa jäädä tän päivän jälkeen hetkeksi unholaan, meni niin hyvin etten jaksa tappaa tuon irtoamisintoa ruutuun vielä ;P Mutta olin päässäni valmiiksi jo miettinyt, miten alan opettamaan irtoamisen ja hahmottamisen jälkeen sitä pysähtymistä sielä, nyt en vaan enää oo oikein varma miten sen opetan + en oikein tiedä missä vaiheessa alkaisin sitäkin opettamaan. Jospa mä otan seuraavaksi operaatioksi sitten sen irtoamisen ruudusta...

Yleensä tässä vaiheessa veisin jo Tuiskun tauolle, mutta tälläpä kertaa ei kyllä tarvinnut! :) Frau oli niin hyvällä fiiliksellä että otettiin sitten seuraamista (ihan normaaleja, käännöksiä, juoksu ja hidas) jotka meni ihan kivasti, oikealle ja täyskännökset on edelleen aika kakkoja ja vasemmalle joudun joskus "potkaisemaan" sen pois tieltä, en oikein tiedä miten sitä lähtis taas parantamaan, perkele ku niitä ollaan treenattu jo 2 vuotta :D Mutta no, eiköhän se joskus ...? En kyllä itseasiassa edes hirveästi jaksanut kiinnittää huomiota kun aattelin että tuon into lopahtaa jos puuttuu johonkin. Pysähtymisiin ku sais vähä tarkkuutta, meinaa unohtaa itsensä eli toisinsanoen vaikka virtaa olisikin, pitäisi jaksaa keskittyä eli taas toisinsanoen pitäisi tehdä erilaisia treenejä ettei ennakois "Tänään tehdään vaan käännöksiä".
Seuraamisessa ois muutenkin niin paljon treenattavaa, mulla varsinkin. Pitäis alkaa joskus päättämään, miten teen askeleet oikeaan tai vasempaan ... :think Jotenkin muka hirveän vaikeat mulle :D + alappa siinä itse sekoilemaan kun koirakaan ei osaa :/ Tuisku siitä ottais hernettä nokkaansa, Ruuti ei varmaan noteerais mitenkään :D Tuisku menee sit heti mukaan fiiliksellä "Äiti, minäkö en osaa, anna anteeksi, minä yritän parhaani, anteeksi etten ole niin hyvä!" ... Arr. Askelia taakse tein kuiteskin tänään, mitkä onnistui yllättävänkin hyvin! Sain pari hyvää vinkkiä joita pitäiskin lähteä työstämään :) Mutta jos teen askeleet hitaasti, tuo kerkeää istumaan aina askeleen lopuksi, pitää siis mennä vähän reippaammin että pysyy seuraamassa ;P Onkohan siihen mitään rajaa? ;o Voiko tuomari kesken kokeen kiljaista "KÄVELE ÄMMÄ HITAAMPAA JUMANKAUTA!"... Eikai.

Seuraamisten jälkeen niitä (ahh!) niin ihania luoksetulon pysäytyksiä. Taino, otin ehkä kerran luoksetulon pysäytyksellä viidestä toistosta mutta harjoiteltiin namialustan kanssa sitä pysähtymistä --> minä peruutan --> Tuisku kävelee tossa mun edessä --> Käsky ja jos pysähtyy heti, hyvin, napakasti niin vapautus alustalle. Luoksetulossa maahanmeno on sille paljon helpompi ja se jopa yrittää siinä, tuo seisominen tökkii niin hitosti kun ei toi edes yritä! >:/ Tyyliin: "SEIS!" ........ Vauhti hidastuu.... Töptöptöp..... Nyt pysähdyin... :D Tattis. No, ehkä sekin "joskus". Ja niin, mulle kerrottiin hyvä vinkki! "Nii, se koira pitää jättää maahan voittajan luoksetulossa" minä: O__O "ainiin" Olipa taas unohtunu tämmönen pikkupikku juttu :D Eli otettiin ekaa kertaa luoksetuloa makuulta, pitääpä opettaa siihen joku oma käsky ettei ala sekoittamaan paikallamakuuseen, ei sillä että tuon aivotoiminta taas NIIN kiivasta olis, että se tommosen jutun hoksais! Mut, silti ;P Pysäytyksissä siis paljon vielä tekemistä, voivoi. SiinäKIN.

Pari liikkeestä istumistreeniä, kunnes alkoi tarjoamaan maahanmenoa ;P Pari onnistunutta istumista ja lopetettiin. Tarvitsee siis tässäkin vielä paljon apuja minulta, mutta tänään istumiset (jos siis istui) olivat yllättävän nopeita, teknisesti ihan kivannäköisiä ja iloisia :) JEE! Liikkeestä istuminen on inhokki (AI? Sekin :D)

Sitten otin vielä hyppynoutoa pariin otteeseen. Aluksi kapulalla joka kesti vain yhden heiton verran eli toisesta päästä lens aika tyylikkäästi kalikka päästä irti ku heitin ;P Joten jatkoin pallolla -> into oli kohdillaan mutta palautuspa ei ;F Ylläri sinänsä. Mutta, taisteli mun kanssa siitä narupallosta :O Jopa niinkin "rankasti" että koko härpäke hajos :D No, ei se ollut kuin parin euron pallo jonka Ruutille aikoinani ostin.

Huomenna mennään Tuiskun kanssa uudestaan hallille. Vuorossa ois iiiiihanat kaket (vihaan siis oikeasti...), tunnari (vihaan myös), metalli (en vihaa, mutta koira vihaa joten minäkin vihaan)

Ohhoh! Ompa se kello paljon ;P No, josko tästä vaikka nukkumaan yrittäisi. Tulihan tätä kirjoitettuakin pari tuntia (00:00 - 02:07) :D