Eli tänään oli ensimmäinen päivä, Pohjanmaan lappalaisten järjestämä (Tai no, Jennin järjestämä, ISO KIITOS!) teho viikonloppu. Aamusta oli ALO/AVO koirakot ja iltapäivällä VOI/EVL. Seuraamiseen, luoksetuloon, ruutuun yms härdelleihin keskityttiin. Oon kyl sitä mieltä, että Ruutin kanssa tosta ois ollu rutosti enemmä hyötyä ku Tuiskun kanssa. Mut, päi helvettiä siis meni mutta kerrotaan jotain...

Seuraamista, ongelmat? "Ongelmat". Ohjaaja on jäykkä, kulkee ku paskat housuissa. Ei osaa liikkua. Paikallaan askeleet sivusuunnassa siis aiheena. Ohjaaja opetteli kävelemään, ei tuijottanut koiraa -> that's it. Neuvo: Ohjaaja on perseestä. ... :D Peruuttamisessa niinkin typerä "virhe" ku käskysana :D Eli käskysana oikeaksi eli "peru" nii johan alko tulemaan. Voi tauti. Tästä on hyvä jatkaa.

Luoksetulo + pysäytykset. Tuiskulla hidas luoksetulo itsessään, en "uskalla" treenata pysäytyksiä. Koira laamailee (koiralla on oikeasti aika paksu turkki tällähetkellä, se on lihava josta otan kyllä syyt omille niskoilleni sekä sillä on suhteellisen huono kunto, otan myös syyt niskoilleni) No, kouluttaja käski näyttää, miten tekee luoksetulon. Koira lähti ihan helevetin huonosti, laamaili, innostin, sain nopeutta --> Päi persettä siis. NO. Ohjaaja saa taas neuvokseen sen, että oot paska. Oon AD/HD ton koiran kanssa kun jännittää "anelen" sitä tekemään ja höpisen liikaa -> koira paineistuu entisestään koska en yleensä sellainen treeneissä ole. Yks niksi saatiin, jonka ideaa en edelleenkään tajua, koira ei tajunnut siitä mitään ja ei mitään vaikutusta muutenkaan O__O Mutta, harjoitellaan, katsotaan mitä tapahtuu.

Pysäytykset. Maahanmeno suhteellisen OK, mutta seisominen. Hyvä niksi, muttei toiminut. Tai, toimii se kai sitten joskus, kun otettu 1397419 toistoa :)

Päivän opetus: Ohjaaja on täysnolla AD/HD joka ressaa koiraansa ja kun koira rauhoittelee / laamailee --> stressaa lisää "innostamalla". Miksei se voi toimia aina ees jotenki hyvässä vireessä?! Ei tossa ois ollu mitää ongelmaa, jos koira ois alussa toiminut kutakuinkin hyvin --> en ois jännittäny --> ei ois välttämättä menny noi vituiksi. Jaaa-a, en tiä.

Toivottavasti huomenna on paree päivä. + Väsyttää, vituttaa, väsyttää, vituttaa, oksettaa ja pää kipeä, los auringonpistos? Niinno, on mulla naamaki iha käheesti palanu :DD Voi.

Mutta oli kiva porukka ja oppi muiden tekemisistä enemmän, mitä omastaan :) Varsinkin ALO/AVO jutuissa paljon sellaista, mitä voi hyödyksi käyttää Ruutillakin! :)

-------------

Illalla molemmille ruudut, ruokakupin avustuksella. Ensin Tuisku, vein ruoan, ruutu oli "normaalin" kokoinen eli ei mikään naurettava pikkupläntti jossain, ruokakuppi ruudun taa, juostiin 20 metriä toiseen suuntaan, koira sivulle ja käsky. Hitto, läskihä ponkas ku purkka tukasta. Ohhoh, oisit perkele... Nojoo.

Ruutille sama. Kaverihan oli jo ihan intopiukeena, ku joutu jäämään sisälle ja joku MUU sai mennä ulos :O Sama homma Ruutille, ruutu normikokonen ymsymsyms. Lähetys sieltä üüper kaukaa ja voeha! Se pinko ku hullu! Ei mitää hidastelemisen merkkejä ilmassa :D Ainakaan vielä. Mutta, ruokaruutuihin oon tyytyväinen, molemmilta.

Ainiijjoo! Ruutin kanssa treenailtiin tässä illalla taas liikkeiden oma-aloitteista tarjoamista. "Kaukokäskyjä", naksu kädessä ja ku koira tarjoo jotain --> palkka. Hitto sen maasta seisomaan nouseminen on hieno :O Täsmällinen ja nopea! Kohta jo voisikin liittää käskysanan moiseen! (Nojoo, pilaan taas kaiken...) Mutta ihanaa ku kaveri yrittää!

Pistesaldo tältä päivää 1-5:
Tuisku: 2
Ruuti: 3
Ohjaaja: -....iso luku, miinuksella, perkele soikoon.

Mä vedän ranteet auki muovilusikalla, en kestä! ... :DD