Tänään oli sitten jo vähä parempi ilmakin, mitä eilen :) Aurinko ei porottanu täydeltä taivaalta kokoaikaa, satoi vettäkin välillä joka raikasti ilmaa ihan kiitettävästi, koiralla oli ainakin helpompaa olla. Aamusta aloitettiin taas tällä ALO/AVO-ryhmällä, ruokatauon jälkeen jatkettiin VOI/EVL-koirakoilla. Ensinä ruutu, otettiin aluksi "vauhtiruutua" namikipolla, onnistui yllättävänkin hienosti! :) Hyvä että tuo eilinen nopeus siirtyi myös tuonne treenikentälle, näki kouluttajakin että kai tossa koirassa jotai virtaa on... ;P Pari toistoa ja sit siirryttiin siihen seisomisen opetteluun. Eli koira lyhyeltä matkalta ruutuun, käsky ja palkka. Ongelmana oli se, että Tuisku odottaa multa sitä pysähdys-käskyä ja on ruudussa "Ai tässäkö? Tässäkö? Tässäkö?" ja kyselee kokoajan. Neuvona oottaa niin kauan että koira on sielä aikalailla ruudun takaosassa ja ohjataan elukka aina sinne uudella ruutu-käskyllä ja sanotaan seis vasta kun koira on oikealla kohdalla. Hm, ihan tyhmä virhe tuokin, mutta onneksi nyt saatiin neuvot! Koira toimi muutenkin tänään paljon paremmin, mitä eilen, sää? Palkkana tänään koirankeksit, toimii Tuiskulla motivaattorina niin paljon paremmin mitä hikiset nakinpalat. Tän jälkeen siirryttiin siihen ruudun loppuosaan, eli miten koira tulee ruudusta seuraamaan (huonosti). Ei olla paljoakaan otettu, mutta testattiin. Koira maahan ruutuun, teen sen typerän kävelyn siinä ja huikkaan koiran seuraamaan. Mitäs hittoa? :O Koira ei lähde ruudusta :D Ohjaaja tyri taas, ei kääntynyt katsomaan vaikka käskettiin, mutta eipä ironnut vaikka käännyinkin :P Sinänsä aivan sama siis. 4 toistoa ja se siinä. En itseasiassa juuri tällähetkellä ees muista, et mitä neuvoja tuohon saatiin mutta eiköhän se joskus mieleen juolahda :DD

Kaket. Mä vihaan näitä edelleen :D Ja enkä ole edelleenkään ees päättänyt, haluanko kenties että koira pitää takajalat paikallaan, etujalat vai "keskilinjansa". Neva thö porokoira teki musta tosi hienon näköisesti ne kaukot, takajalat paikallaan. Mutta periaatteessa sekin, että etujalat pysyy paikallaan on hienon näköistä, tosta "vähän liikettä joka suuntaan" en oikein perusta. Emmä nyt tiiä :D Mut näytettiin "kaukot" takapalkalla ja ilman. Ilman liikkui ihan hitosti, takapalkalla vähemmän. Hidas se oli molemmissa! Ararra. Mutta opeteltiin sit seisomista istumasta ja maasta eli kävelen koiraa kohti ja "pakotan" sen peruuttamaan ja kun nousee -> palkka. Koiralla kesti vähä tajuta tää homma, enkä mäkään oikein ymmärtänyt koska mä en missää vaiheessa ees sanonut, että haluan sen pitävän etujalat paikallaan? :D Koska senhän se nyt tekee? Hitto, pitäis paintilla vääntää jotku piirrokset asennonvaihdoksista. Mut sinällään jees neuvo :) Eka kouluttaja meinas, et harjoitellaan niin että koira istuu ja toisella kädellä "nostetaan" koiraa mahasta niin että se nousis itse "pompulla" seisomaan. Ei kyllä Tuiskulle passannut, meinasin sanoa että turha ees yrittää ku ei se kerran kestä tommosta ohjaamista kädellä. Hm.

Hyppynouto. HA! Ohjaaja tehny tässä virheen :D Siis, tässäKIN. Lähetän koiran liian läheltä hypylle, siitä johtuu se kiertäminen. Koira ei halua hypätä mua päin, kiertää esteen viime hetkellä. Mutta lähetys kauempaa --> haki hyvin, palautuksessa nopeus kärsi muttei tarvinnut erikseen ohjata hyppäämään. Tyhmä virhe, mutta nyt veetuttaa jos koiran palautusnopeus kärsii hirveän inflaation? No en tiedä, pitää viikolla testata. Kouluttaja meinas, että muihin noutoihin tulee lisää intoa jos kerran hyppynouto on vauhdikas ja hyvä! :D Saas nähdä, toivossahan on hyvä elää, vai mitä?

Sinällään siis ihan antoisa kurssi. Tuli uusia kikkoja melkein jokaiseen liikkeeseen, tunnariin saatiin ihan kivat neuvot kans! Kapulan piilotus jatkunee, ohjaaja kuulemma tehnyt tässäkin kaikki virheet ja kouluttaja ei yhtään ihmetellyt miksi koira ei tajua käyttää nenäänsä kapuloilla, ei kuulemma haluais olla mun koira :D Vittu, kiitos. Mutta, koiraan oon tyytyväinen esim jos eiliseen verrataan :) Mä en vaan osaa.

---------------------------------------------------

Kotia päästyä nukuin pari tuntia ja sitten hengaillut, ihan tositosi tylsää ja mälsää. Ruutilla on mahassa jotai ihme ruttoa O__O Tai siis, sellaisia ruskeita länttejä, aivan ku olis jotain likaa? Lähtee rapsuttamalla pois, maha ei haise tms? Mitähä hittoa sekin on. Leikkasin koneella mahasta karvat ja laitoin cothivettiä, ei ainakaan jyrskytä mahaansa enää. Pitää seurailla.

Muuten täällä on kaikki ok, vituttaa edelleen olla kotona. Pääsispä pois. Arr.

Mut, huomenna vois jälet käydä tekees. Ruutinkin kanssa ... Tai ehkä ei.... :D