Uunituore lapinkoiraharrastaja oli tänään käymässä ja näytin hälle vähän naksun käyttöä aluksi Ruutin kanssa sisällä. Tarjos ihan sikke siististi asennonvaihdoksia, meinasi jopa HERMOSTUA kun ei palkkaa tullutkaan joka vaihdosta ! Seisomiset oli tosi siistejä ja nopeita, istumista joutu hakeen pitemmästi mutta kun sai siitä pari kertaa palkan niin alko tarjoamaan sitäkin tosi kivasti! Vautsi, neiti oli niin näpäkkänä notta ! Sitten otin vielä pitoharjoituksia (tai "ota" -harjoituksia) tunnarilla Ruutin kanssa, kaverihan _halus_ sen kapulan multa kädestä :O WTF? Mitä on tapahtunu :D En kummiskaan antanu sitä Ruutille ettei pääse pudottamaan, mutta hamusi tosiaan kapulaa mun kädestä oma-aloitteisesti :) Hippasen hienoa! Sivulletuloa otin nyt myös takaa, muttei tajunnut. Siis en takaa kierrättämällä vaan niin että koira istumaan ja ite seison selin koiraan ja käsken sivulle --> Nooh, harjoitusta vaan enemmän, ohjaamalla se sen kyl tajusi!

Sitten Tuisku harjoittelemaan sivulletuloa ja vähän kaukoja takapalkalla. Nämä meni yllättävän kivasti myös, rouvassa oli paljon enemmän fiilistä mitä viime viikolla tampereella! Siirryttiin sitten ulos ja otin Tuiskun mukaan. Ensin seuraamista, EDISTI ja täten myös POIKITTI :O WTF ! Oliko muka niin paljon virtaa, että jakso oikein alkaa poikittaan? Kokoajan meinaan vaan tuntu jalkaa vasten, että joudun "potkiin" tieltäni. Pari rivakkaa pysähtymistä ja sitten paljon käännöksiä niin alkoi hommaan tulemaan tarkkuutta. Askelissa taakse pitää nyt vaan muistaa, että käsky on "peruuuuuta" eikä "peru" koska perulla alkaa poikittaan, peruuuuta käskyllä menee suoraan ja rauhallisesti. Sitten jäävät, kaikki kolme. Maa perusnormihyvä, seiso vähä lysy ja istuminen ekalla kerralla ihan nappi, sitten jäi seisomaan? Lisää varmuutta vaan ja mun pitää muistaa kyylätä koiraa vielä tuossa eikä luottaa siihen että se istuu.
Hyppynoutoja. Palautus huono mutta lähtö hyvä. Ensin puulla 3 toistoa, viimeinen oli ihan nappi ! Toisella kerralla siis lähdin vähän peruuttamaan ja kannustin koiraa --> Toimi ihan kivasti siis. Sitten pari toistoa metallilla, eka oli tosi kökkö, metalli kolisi ( !!! ) Tuiskulla ! :O Hä? Ote ei siis varma, miksi? Joojoo, tiedän ettei koirat yleensä metallista tykkää mutta tuo tekee molemmilla samalla tavalla :O Hetsasin kapulalla, otin sivulle ja päästin sen heti kapulan laskettua maahan hakemaan sen ja ei ongelmia, ote oli rauhallinen ja palautusvauhtikin mallikas :o Hmmmmmmm. Kerran vielä metalli tasamaana, ok :) Tosi kivalla vireellä oli matkassa Tuisku tänään :) Lyhyet ja ytimekkäät treenit ja molemmilla oli taas hauskaa (Ai niin joo, otettiin luoksetulo vielä sit, palkkana toimi isoveljen sandaali :DDD Hyvin kelpas!)

Sitten vielä Ruth ulos. Ensin sivulletuloja. Ok, haki paikkaansa yllättävän hanakasti ja haki sitä vielä ihan oikeaan paikkaan ;P On alkanut pikkuhiljaa tajuamaan sen takapuolen käytön ja sen, ettei sivulla tarvi aina ottaa uudestaan paikkaa jos liikun 2 cm jonnekki suuntaan :D Pari luoksetuloja, eka oli hidas? :OO Toinen oli jo sitten normireipas, pitäis treenata taas vähemmän "kokeenomaisena" eli palkka siitä vauhdista, ei sivulletulosta. Hypyt meni aivan tautisen kivasti ! Ei tarvinnu ees ekalla kerralla käsimerkkiä, irtoo ihan tosi hienosti ja kääntyy heti minuun päin ku etutassut on maassa :O Entiä, pitäiskö säätää toi semmoiseksi että kääntyy periaatteessa jo hypyllä ? No, ongelma tässä on kyl ensinäkin tällähetkellä se, että koira on ihan liian lähellä estettä --> Ongelmat avossa? Mut, kyllä Ruuti saa pöngättyä itsensä toiselle puolelle ihan hyvi, saihan Tuiskukin... Entiä, pitää katsoa. Pari kertaa otin melkein kokeenomaisesti, annoin koiralle seis -käskyn ja siirryin sen sivulle, rauhoittelin ja vapautin seisomisesa, ei pysty sotkeen vielä istumista kun ei se sitä tossa tilanteessa osaa hahmottaa --> treenattava erikseen. Otettiin pari toistoa vielä liikkeestä maahanmenoa, peruuttamalla ja "seuraamisesta", ok, tällähetkellä ei vielä mitään ongelmia, rysähtää maahan vikkelästi :) Hiieno homma. Nii jjoo. Seuraamiset menikin sitten pipariksi. Se on ilmeisesti tuolle tässä vaiheessa hirveän vaikeaa seurata ja ravata samalla. Peitsaa muutenkin tosi paljon, harvemmin ravailee eli joko peitsaa tai laukkaa elikkä jos menen normaalia vauhtia --> jätättää mutta on silti kuitenkin tulossa kokoajan niin lujaa ku peitsillä pääsee. Pitäiskö ottaa sitten juoksusta (hölkästä) sitä niin että ravais ja pysyis mukana -> palkka? Entiä, tai keskityn nyt siihen oikean paikan löytämiseen vaikka sehän on itseasiassa turhaa palkata koiraa väärästä, ei se tolla peitsillä mihinkää pääse kummiskaa... Hmmmmmmm. Nojoo, ehkä mä vaan alan menemään oikeasti ripeämmin niin että toi ravaa. Joo, niin mää teen.

Mut, oon kivasti meni, hyvä fiilis jäi molemmista!

Nii ja tiistaina mätsäröitiin taase. Molemmat sai isoissa punaiset ja Tuisku lopulta punaisten kakkonen, Ruuti käteltiin keskenkasvuisena toisena ulos ;D Huonot palkinnot ja tyhmä mätsäri. Prkl. Huomenna taas :D