Ei sitten koskaan tehtykään niitä jälkiä ! Miksi? Koska kaikki lähipellot ja vähän kauempanakin olevat pellot on joko viljalla tai heinällä niin, ettei sinne mitää jälkeä voi mennä tallaamaan. Syksyä odotellessa... Perkele!

Tokosta ollaan pidetty taukoa koko viikko Tuiskun kanssa, Ruutin kanssa ollaan opeteltu sisätiloissa naksuttimen kanssa liikkeiden oma-aloitteista tarjoamista. Kyllä se alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään, että liikkeitä voi jopa tarjota ja kokeilla, mistä se palkka tulee :) Tänään oli Ruutin juoksun 14 pvä, aikamoinen hupakko tuo on ollut, tarjonnut itseään jo yhdennestätoista juoksupäivästä saakka ... Pojat ei oo kiinnostuneita siitä millään tasolla, eikä Tuiskukaan vaikka yleensä raiskailee tärppinarttuja :D Ruuti sen sijaan raiskaa kokoajan Tuiskua, ahh.

Ohjaaja on kuntoillut koko viikon ! Vuoroin pyöräillyt ja vuoroin kävellyt. Maanantai tais olla ainut päivä, kun en tehnyt mitään? Tiistaina käytiin Katin, Tyynen ja Tuiskun kanssa n. 3 tunnin lenkillä kiertelemässä ympäriinsä, Keskiviikkona poljettiin Katin kanssa n. 23 kilsaa, Torstaina heitettiin se normilenkki, joka on  pyöristettynä 8 km pitkä. Perjantaina käytiin sitten taas polkemassa, tällä kertaa oli Tuiskukin mukana :) Matkaa yhteensä n. 6,5 kilsaa, loppumatkasta pysähdyttiin tohon uimamontulle (missä koiria ei sais uittaa, vups) Tuisku kahlaili innokkaana siinä rannalla, mentiin laiturille sit ja käskin sitä hyppäämään... Ei uskaltanut, joten laskin, IHAN OIKEASTI laskin sen, enkä heittänyt! Laskin läskin veteen ja se ui ripeästi rantaan. Huikkasin sen takaisin, näytin kädellä veteen ja sanoin "Hop" JA MITÄ TEKEE TUISKU?! Äitin hienohelma, joka vihaa vettä? Ottaa vähän vauhtia ja hyppää veteen :OOO OHHOH! Hirveet kiljukehut, juoksin sitä rantaan vastaan ja pakkohan sitä oli kokeilla vielä uudestaan! Kyllä, Tuisku hyppää laiturilta veteen, muttei ui kepin tms perässä :DD Vähänkö olin ylpeä ja yllättynyt! Hienoa :) Sit tultiin meille ja vaihdettiin Ruuti matkaan. Heittelin sille aluksi rannalta keppiä, haki mutta tarvi pientä kannustusta päästäkseen vauhtiin. Sitten ku se onnistui, mentiin laiturille ja yritin samaa mitä Tuiskulla vaan ei neiti hypännyt. Nohh, laskin senki sinne veteen nätisti jonka jälkeen se pomppi ilman mitään ongelmaa laiturilta veteen! Kameraa ei ollut mukana, vaikka tuskin naikoni ois halunnu ottaa ees niin pimiällä kuvia... Joskus pitää saada kamera matkaan ja elävää kuvaa siitä, miten Tuisku pomppii laiturilta veteen! Ohho, en ois uskonu tätäkää päivää näkeväni...

Mutta se siitä. Tänään käytiin sitten likkain kanssa kiertämässä 8 km kävellen ja illalla treenattiin molempien kanssa. Vaihteeksi otin Ruutin ensin ja harjoiteltiin vähän takapalkkausta - TOIMII! Kaveri menee ihan sekasi ku tietää että rasiassa on pari hassua jauhenlihapihvin palasta ja parasta siinä on se, että saa käydä hakemassa ne heti ku tekee jonku asian hyvin .... Hölmö. Seuraamista, vaihtelevia pätkiä, välillä otin istumisen mukaan, välillä vauhdista palkka. Kontakti kyllä jaksaa pysyä, mutta paikkaa pitää vahvistaa vielä :) Mutta kyllä tuosta etevä tulee, hirveen kivalla motivaatiolla se tekee vaikka on tärpit menossa, ei huomaa kyllä mitään eroa! Niin, ja palkkasin mä välillä ilman takapalkkaakin, ihan perinteisellä tavalla siise. Pari luoksetuloa, en ottanu sivulle, yritin palkata vaa vauhdista :) Eka oli laimee, mutta toinen oli jo superr! Perusasennot alkaa olemaan jo suhteellisen suoria, mutta liian edessä se vielä on, koiran lavan ku pitäis olla mun jalan kanssa samoilla kohilla niin tuon takapuoli on mun jalkojen kohdalla. MUTTA, ohjaajan moka, en oo ollut tarpeeksi ajoissa korjaamassa vaan oon palkannu väärästäkin :) Mutta intoa oli, hieno juttu! Iskä tuli sitten töistä ja aattelin ottaa pari hakua Ruutin kanssa vielä tässä pihapiirissä. Ensin minä menin tuonne pellonreunalle, pajujen keskelle ojaan istumaan. Tein kaikenmoisia "huijjaus" kuvioita, ettei tajuais jäljellä tulla vaan ottais ilmasta hajua. Ainakin siinä on nopeutta! Huuh, aikamoista faarttia se pinko ympäriinsä, nuuskutus kuulu kauas :D Löysi aika helposti, ilmasta se käryn otti eikä varmaan näöllä löytänyt. Nohh, sitten iskälle kouraan palkkaa ja laitoin sen juoksemaan piiloon. Ei tarvinnut paljoa hetsata ku Ruuti oli jo ihan intopiukeena menossa ! Ei kiljunut, mutta menotti. Vein sen "näkösuojaan" ja lähetin hakemaan. Pieni torpeedo eteni taas oikein mallikkaasti ja haki aktiivisesti. 3 toistoa ja koira sit sisälle rauhoittumaan.

Sitten Tuisku. Aloitettiin taas ystävällämme, tunnistusnoudolla. Harjoituksissa taas palataan siihen vanhaan - kapulan piilottamista 10 metrin päähän koirasta, kohtisuoraan. Koira siis saa nähdä, kun kapula piilotetaan. Ei kehuja ennenkuin kapula on ohjaajalla kädessä (Ettei koira esim kisoissa opi "kysymään" ohjaajalta "AI TÄMÄKÖ MUN PITÄÄ TUODA?") No, kaks ensimmäistä meni tosi kivasti, iskä leikkas eilen nurmikot nii tota "höttöä" on nyt, millä kapulan saa kätevästi piiloon. Kolmas meni heikommin, piilotin kapulan ns "avonurmikolle" eli en mihinkään heinikkoon tai heinikon eteen tms. Jahas, tässä yks mistä kiikastaa! Oon liikaa opettanut neitiä siihen, että kapula on aina jossain heinikossa tms piilossa joten nyt se ei hoksaa etsiä jos kapula on "vaan" nurmikolla.No, koira meni ruohokasan lähettyville ja jäi seisomaan. Kuunteli ääniä, katseli lintuja, mietti niitä näitä, muisteli mitä hän teki ennenkuin lähdettiin treenaamaan, muisteli iloista lapsuuttaan, kuunteli muurahaisen vipellystä nurmikolla, vinotti nenäänsä, luimisteli, katsoi ohjaajaa, kuun... Tajusitte vissiin? Eli koira jähmetty sinne kapuloiden taakse silleen "dippadaa, mitäköhän täs hommailis... Hmm" ... Voi KIESUS sentäs! No, yritin olla hiljaa ja auttamatta, mutta annoin silti "etsi" käskyn jolloin se alkoi taas nuuhkimaan ja löys kapulan. kehut vasta ku oli vierellä. Tästä ei tuu mitään.
Viimeinen toisto olikin taas yllättäen huonoin. Sama juttu, kaks nurmiheinähöttö kasaa vierekkäin, nurmikolla. Koira alkaa heti haravoimaan heinikon reunoja eikä sillä oo pienintäkään käsitystä siitä, että ne kapulat on sielä suoraan edessä ! Arr. Sitten tuo samainen "mitä mun pitikään..." -homma toistui taas, tosin, n. 10 kertaa voimakkaampana. "Seisoskelen täällä jeejee, koskakohan äiti antaa taas lisäohjeita?" Nooh, pakkohan niitä oli taas antaa, jopa yhden savukkeen jälkeen :D No, koira sitten loppujen lopuksi löysi ja oli hyvinkin tyytyväinen. Jatketaan tästä, jippii. Vittu ku mä pilaan kaiken :D Ei toi elukka vissiin ihan niin tyhmä ookkaa :DD

Seuraamista. Hitto mikä into siinä oli taase :) Kontakti pysyy, paikka pysyy ja vire oli niin kohdillaa, hommassa oli tatsia ja koira keskittyi melkein satasella siihen, mitä tehtiin! HUIPPUJUTTU, tee toi vielä joskus kokeessakin, kiitos ;) Askeleita vasempaan ja oikeaan treenattiin, mutta turha niitä on ottaa ku ei ohjaajakaan osaa liikkua ... Mut paremmin se ohjaajasta huolimatta menee, mitä ennen :) Hitto nii on kiva fiilis tosta Tuiskun seuraamisesta!
Vauhtiluoksetulojajeejee. Eka onnistui, juoksin loppumatkan, käännyin ja kutsuin. Koira ampas täysillä matkaan, mikä luoksetulossa on _erittäin_ harvinaista Teeltä ... :O No, en sitten todellakaan ottanut mitään stoppeja siihen vaa palkkasin taakse ku koira oli päässyt luo. Erikseen treenattiin seisomista, ei onnistunu enää nii hyvin ku sielä kurssilla viime viikolla. TOSIN, en muista miten se harjoitus meni että.... ;DD Jos mä huomenna muistaisin?

Mutta tunnaria lukuunottamatta oon hyvin tyytyväinen tyttöjen fiiliksistä tänään. Tyytyväinen siis Tuiskuun, Ruutiin ja mikä tärkeintä - oon ihan tyytyväinen myös ohjaajaan !

Pisteitä?
Tuisku: 4
Ruuti: 4
Ohjaaja: 3

Ohjaaja on edelleen AD/HD joka toistaa samoja sanoja koiralleen treeneissä n. 9320754297 kertaa. Oikein itekki havahduin ku hoin "Tuisku" -sanaa melkein kokoajan. O__o Hitto ku ärsyttää tämmönen.

Mutta, kilometreihin oon ihan tyytyväinen. Yhteensä pyöräiltyä / käveltyä tuli viime viikolla yhteensä n. 60 km ! Asiaa! Ja tänäänhä on vielä aikaa, jos sunnuntain kunniaksi käydää polkees joku... 30 kilsaa? ;D