Rahat laitettu menemään toivonmukaan oikealle tilille sekä koirantiedot ja kuittijäljennös oikeaan mailiosoitteeseen - meidän VOIdebyytti tulee tapahtumaan 7.9 Tampereella. Voe mahoton ! Periaatteessa kolme kokonaista viikkoa aikaa treenailla "varmoja" liikkeitä varmemmiksi ja paremmiksi. Pakko meidän on tosiaan joskus sinne kokeeseen mennä, mennään sit hakeen se kolmonen, tuskin tarvii hävetä? ... Hm, mua veetuttaa kun ei oo mahdollisuuksia siihen ykköseen mutta tälläkertaa yritänkin vaan saada koiran viritettyä semmoseen mielentilaan että se PYSTYY suorittamaan kehässä asiat iloisesti ilman minun tuomaa painetta ja koiralla olisi kivaa. ... Näin.

Pitäis vissiin tehdä myös Ruutista ja alokkaan liikkeistä tommonen mitä tein Tuiskusta. Vois sitten parin kk:n päästä katsoa, ollaanko edistytty yhtään mihinkään. :P Tuuuskin ! Ja mulla on myös paska fiilis siitä, ettei Ruuti ole läheskään kisakunnossa vielä :( MUTTA, menihän meiltä kummiski Tuiskunki kanssa se puolitoista vuotta. Ja Ruutin kanssa en lähe laskemaan tuota siitä 7 viikkoisesta, puol vuotiaasta mieluumminki. Jonnan sanoin - Vapaa kasvatus on paras ! :) Ihme touhua tää mun juttu kans. Mullon loppuelämä (ok, +-10 vuotta) aikaa tehdä noiden kanssa joten ei passaa olla hätänen :) Nautitaan elämästä! ... Ööhh.

Tänään sitten käytiin ottamassa pienet treenisessiot aamulenkin yhteydessä. Ilma oli toooodella tuskaisen kuuma ja painostava, ilmankosteus taas jossain miljuunassa ! "Kiivettiin" lenkkelyin jälkeen tonne vesitornille taas, Ruuti toloppaan kiljumaan ja Tuisku messiin ekana.

Kaukokäskyjä ekan kerran piiiiiiiiiiiiiiiiitkiin aikoihin ilman takapalkkaa, ulkosalla ja vielä suhteellisen vieraassa ympäristössä. Välimatkaa oli se 10 m. HIIIIDAS ! Tosi hidas. Maahanmenot ja istumiset meni, paremmin mitä avoimen kokeissa. Mutta seisominen tökkii ja pahasti. Piti antaa kaksoiskäsky ainakin kolme kertaa, viimeinen olikin sitten suht ripeä, tyylipuhdas ja ekalla käskyllä. Palkka ja kiitos hei.
Normiluoksetulo, vauhtia kivasti vaikka ilma oli mitä oli ja oltiin kierrelty jo hetki pitkin ja poikin. Koitin seisomista ja veti maihin :O Ilmeisesti liian painava käsky. Koira eteni hetken matkaa (taas kiva nopeus) ja uusiksi seisominen minusta ehkä 5 m päässä, näpäkkä ja siisti - heittonami ja loppu. Etsin kepin ja tehtiin sen avulla lyhyestä matkasta seisomista - TEPSII ! Teki hienojakin, eli lelupalkalla näitä :) Vire nousee ja jaksaa jopa kuunnella mitä mä OIKEASTI haluan siltä. Lelu on viimeaikoina toiminu tosi kivasti pitää vaan olla tarkkana etten kuluta loppuun niinku yleensä :P
Liikkeestä istumista. Unohdin kiinnittää huomiota siihen vinouteen mutta ei mun silmään ainakaan pistänyt mikään pahasti? Koira istuu ripeästi mutta on selvästi epävarma, kuuluuko sen istua vai tehdä jotain muuta. Pitäis saada joku kuvaamaan tätä tai katsomaan, meneekö se koira käskyn jälkeen kauemmas minusta vaiko ei. Mutta, treeniä tähän, tällä osaamisella koira tuskin istahtaa kokeessa (Noh, istui se Beehoossakin mut se oliki moukan tuuria !)

Sitten Los Ruttuunos, Ruslaanas, Ruuruu, Ruttu, Rutkunen, Puupi mikä lie. :D Ruuti.
Seuraamista. Läähätteli ja laamaili, kaippa se kiljuminen tolopassa vie mehuja? Pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä, varastaa edelleen ku kuulee "seuraa", tähän kiinnitettävä jatkossa OIKEASTI huomiota. On innoissaan aina lähdössä seuraamaan mutta jonnekkin se homma sitten jää jossain vaiheessa? Arr. Sitten liikkeestä maahamenoa peruuttamalla ensin, selvillä kroppa avuilla, suhteellisen nopsaan tipahtaa -> maassa pysymistä treenattava myös! Otin tätä myös "seuraamisesta" ilman kuitenkaan että otin sitä sivulle tai käskin seuraamaan, ihan itse tarjosi joka kerralla - kiva juttu ! Siinä myös selvät avut vielä, tippuu. Testasin pari kertaa vaan itse nopeutta hidastamalla kun annan käskyn, ei mitään käsitystä koko asiasta! Minna taas jälleen vähä kiirehtii, öhh. :P Elikkä jatketaan apujen kanssa niin että tekniikka on kohdillaan. Jep. Sitten paikallamakuuta, ensin joku 20 sekkaa, tapitti herkeämättä minuun mutta eihän meillä ollut välimatkaakaan kuin ehkä 10 m. Palkkasin maahan edestä ja myös sivulta, sivulle nousemista ennakoi kovasti ! :O Vaikken sitä ole sille montaa kertaa edes ottanut. Palkkasin vaan maassa pysymisestä ja sitten vapautus ja uusiksi. Nyt kävin hakemassa lisänameja laukusta n. 25-30 metrin päästä, neiti seurasi tarkasti minua kokoajan (ylläri, namipussi sentäs rapisi!) mutta ei noussut ylös edes kun palasin koiran sivulle. Kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen, neidillä oli kuitenkin vire suht korkeella siitä yksinolemisesta sekä maahanmeno treeneistä, jaksoi kuitenkin keskittyä olemaan rauhallinen. Tämän jälkeen yksi luoksetulo, vauhtia oli riittävästi mutta se VOIS tulla niin paljon nopeampaakin :P Mutta, se törmää! Ja on törmänny jo pitkän aikaa, minä ku oon vaa pitäny hienona että se tulee niin innolla perusasentoon. Pitää alkaa ohjaamaan sitä perusasentoon taas, törmäämisestä ku läksii aika heleposti niitä pisteitä pois ja semmoset on kyllä totaalisen turhia.
Tän jälkeen vielä pikaiset seuraamiset, pari käännöstä vasemmalle, juoksuosuus ja pysähdyksiä - palkalla ja ilman. Alussa vetelehti mutta loppua kohden seuraaminen parani huomattavasti, koira seurasi tiukassa kontaktissa ja osittain jopa just täydellisessä kohtaan just soppelilla vauhdilla, taisipa jopa ottaa niitä raviaskeleitakin! Jännä, miten sillä näyttää menevän noin. Treenien loppuvaiheessa alkaa vasta keskittyminen ja alku on semmosta "blaahh" meininkiä. Hmm.

Huomenna, tai no tänään vissiinki suunnataan taas kotia kohti Nurmoohin. Hmph, ei kyllä kiinnostais pätkän vertaa lähteä takaisin mutta Ruutilta loppu ruoka :P Pakko mennä. Mutta, kohta takasin ku on se koe (Hyvä tekosyy!) ja on vähän muutenkin asioita hoidettavana kotosalla. Arr, haluan jo pois pois pois.

Ja, kamala päänsärky kokoajan, lähestulkoon 2 viikkoa nyt kestäny. Jokapäivä ollu pää jollakin tasolla kipeä! Viime yö oli ihan hirveä, menin päänsäryn kanssa nukkumaan ja ajattelin että hellittää nukkumalla - vaan ei, näin ihme houreunia koko "yön" heräten jatkuvasti siihen särkyyn. Puol 8 tulin järkiini ja nappasin buranan naamariin - johan alko uni maittaan ja päänsärkykin hävisi. Noh, ei sitäkään iloa kestänyt kun 4 tuntia jolloin särky palasi taas. Ei onneksi samanlaisena, mutta pieni jyskytys ollu päässä koko illan taas. Arrrrhhhh, alakaapa ketuttamaan kohta. No, josko yrittäisin taas mennä nukkuun ja toivottavasti nukunki sikeästi, mulle ei sovi huonosti nukutut yöt :P