Tosin, tästä päivityksestä ei taida tulla ihan yhtä angstinen mitä edellisestä, oli niin mieletön puhelu taas Pikku-Jennin kanssa eileen notta ei paljoa angstatuta nytten (tosin, paikallinen hammashoitaja vituttaa tällähetkellä aika rutkasti "TUU KYMMENEKSI TÄNNE NIIN REVITÄÄN SE HAMMAS IRTI MUAHAHAHAH" ... O__O Joo kiitos en tuu moro!

Mutta, koirat ei oo tänään vielä köhineet ! *kop kop* Ruuti alkaa olemaan aikalailla räjähtämispisteessä, huomaa ja kuulee muka pihalta kaiken ja huutaa peräsuoli pitkällä pienille vihreille miehille tai naisille. Jos ei puhise niin juoksee perse maata viistäen pitkin maita ja mantuja :D Mutta tää päivä otetaan ainakin vielä hissutellen, jos huomenna uskaltautuis käyttään noita vähän metsässä juoksemassa, silleen kevyesti vaan :) Ja vois harkita jopa treenaamista jos mulla ei mee yhden koiran trimmaamiseen koko päivää.

Noniin, tästä soppelisti pääsemme itse asiaan - Tuiskuun. Jolla ongelmat ja "ongelmat" ovat lähinnä toimintakyvyssä ja jälleen ohjaajassa. Tuisku palkkaantuu herkuista, palkkaantuu leluilla (jopa saalisleikeillä, 4 vuoden opettelun jälkeen se jopa tarjoaa patukkaa mulle oma-aloitteisesti) ja Tuisku nauttii mun kanssa tekemisestä jos mulla vaan on lepposa ja positiivinen asenne hommaan. Verenmakua tuo ei kestä tippaakaan ei sillä, että sen raukan tarvisi sitä kestääkkään. Treeneissä on menny liikkeet ruutua ja liikkeestä istumista lukuunottamatta ihan semisti (nii, sillo syksyllä ku oon viimeksi tehny jotain "pidempää" treeniä) viime viikolla otettiin pihassa seuraamista kaikilla variaatioilla, yritin olla jännittynyt ja muutenkin mitäänsanomaton niinkuin kokeessakin aina oon - koira oli hienosti mukana kokoajan, yks juoksusta käännös meni lörinäksi mutta korjas omaa skarppaamista mokansa jälkeen hyvin. Ja mikä parasta: Tuisku ei heti vapautuksen jälkeen juossut ovelle "Mennään jo sisälle" vaan tuli hakemaan aina uudelleen kontaktia, "tehään vielä jotain!" :)

Ongelma? Koe-tilanne. Kuten joku mahdollisesti jo lukikin syksyllä, Kaustisen koe meni ihan pyllylleen. Koira ei ikinä oo ollu kokeessa tuolla fiiliksellä, korvat lintassa ja häntä roikkuu suorana perässä. Ennen paikallamakuuta katsoin koiraa joka käänteli päätään poispäin musta, läähätti ja tärisi kuin haavanlehti. Tärinä ja läähättely tosin on jo tuttua kauraa tuon kanssa, enemmän ahdisti kun näki ne kuvat mitä siitä on otettu, koira oikein nauttii tekemisestä. Yeah. Niinkuin lapikkaassa puhuttiin tästä ilmiöstä "Kehänauha kooma", juuri sitä tää on. Koira ei voi sietää mua kun oon niin kummallinen kokeessa, enkä todellakaan syytä sitä siitä, mun pitäis oppia kanavoimaan ajatukset kokeessa paremmin. Joo, en jännitä sitä, miten meillä menee, mikä tulos saadaan vaan nimenomaan jännitän sitä vetääkö koira itsensä lukkoon, toimiiko semihuonosti vai vetääkö se ihan liekeissä jolloin tuijotan koiraa O___O -ilmeellä ja koiralla on huisin kivaa ku mä en tajua mistään mitään enää. Pitäis saada aikaiseksi mennä treenaamaan vaikka sjoelle jonnekkin jossa ihmisiä pyörii enemmän, josko sais jännitystä itseensä loihdittua. Ja se ikuinen tunnariongelma ! Tai ei oo ees mitään ongelmaa kun ei tuolla ole mitään käsitystä 2 vuoden aikana opetetuista nokankäyttö hommista. Kuhan kelit sulaa niin täytyy yrittää päästä Tuiskun kanssa jäljestämään ja kolkuttelemaan harmaita aivosoluja mitä nenällä kuuluu tehdä.  Seinäjoen tän syksyynen tokokoehan meni ihan semi oksti ainakin pisteiden varjolla, mutta vire kokeessa oli sama mitä ennenkin, haahuileva ja laamaileva soiranen. Mutta niinkun on sanottu - Nyt ollaan käyty niin pohjalla ettei tarvi hävetä enää mitään ja suunta tästä on vaan ylöspäin. Mä todellakin toivon kevään tuovan meille jonkunlaista järkeä tähän hommaan ei ny jaksais vielä eläkkeelle laittaa kuusvuotiasta koiraa. :D

Sarjassamme "moro, olen idiootti". Olen ilmeisesti hyvin sadistinen, ajattelin ilmoittaa Ruutin ens kesäksi agiliitoon :D Mutta kaiken päälle: Mietin myös Tuiskun ilmoittamista :DD Mutta ehkäpä nää kaatuu siihen "pitäkää ratkiriemukas lajinne ja olkaa onnellisia" -mietelmiin ennenkuin ehdin ees toteuttamaan mitään joten se siitä. :)

Ah, niin joo. Tuiskulla paukahti selkä tossa ennen joulua. Ei onneksi kovin pahasti, rimadyl kuurilla meni ohi mutta ennen särkylääkkeitä oli aika huonolla hapella. Olin menossa tupakalle ja päästin koirat ulos, eteisen kylmä laattalattia olikin aika liukas ja Tuisku ponkasi siitä pihalle ja siinä se varmaan meni. Mutta ennen tätä kröhää käytiin helposti 15 kilsan mettälenkeillä eikä tuntunu missään :) Mutta täytyy sanoa että kerrankin Tuisku ettei Ruutilla oo aina jotain paskaa.

Ja ei kuulemma toimi noi muut laatikot iieellä. Mutta nytpä eivät toimi millään muullakaan :D Jaksan joskus mahdollisesti korjata asian tai sitten en. :)

Ruutille on pari näytelmää suunnitelmissa, kiva päästä pitkästä aikaa hakemaan H tai T tuomarilta :) Onneksi Pohojanmaalta lähtee Tanpereen suuntaan 2 muutakin karvatonta ja kaunista lapinkoiraa, ei olla ainoot nätit sielä nii ei tarvi kenenkään yksistää Ruttusta karehtia :) Lulz. Lahti KV on vähän auki vielä mutta Paimensukuisten Katselmukseen Kolille ollaan mitä ilmeisimmin lähdössä samalla porukalla kuin viimekin vuonna, Tian ja Milan kanssa siisen.

Ja tuola näyttäs kalenterissa olevan tokokoe 14.3, ei tuu onnistumaan. Ensinäkään en saa vapaata enkä lähde Ruutin kanssa toista kertaa kokeileen kepillä jäätä.

Mutta jotain positiivistä tiedossa, 15-16.5 ois pienet tokomeiningit Nurmoos tai Sjoella, riippuu kuka meille vuokraa kenttää. Pohojanmaan lappalaaset järjestää ja tarkotus ois Tuiperskin kanssa osallistua :) Pikku-Jenni tulee neuvomaan <3 Parasta !

 

Kaustisilta toi eka, voittajan 4 koe ja alemmas viimonen avoimen koe. Vaikkei tossa avo kokeessa fiilis ollut kohdillaan niin

paremmin kuitenki mitä Kaustisilla. Kaustisissa on jotain vikaa, selkeesti ! :D

 

 

Kaket. Nii, ooksä painees vai painees? Ooksä tällä planeetalla koskaan ollutkaan?