Tuisku on elämänsä ensimmäistä kertaa kunnolla kipeä, itse asiassa, ensimmäinen mun koirista joka tarvitsee näinkin paljon lääkärihoitoa… Kirjasin tähän ylös mun mielestä ”ekoista” oireista eteenpäin…

20.1.

Käytiin ensimmäistä kertaa viikkoon pidemmällä riekkulenkillä, koska Varmalle tuli jonkunlainen flunssa soppelisti 1vee pileiden aikaan. Koirat juoksivat vapaana n. 7 kilometriä lumessa peuhaten, Tuisku toki keskittyi haistelemaan tienvieruksia ja ravailemaan kevyesti, välillä komensi nuorisoa. Ruoka maittaa ja kaikki on hyvin.

 

21.1

Työpäivä, koirat mukana töissä ja illalla käytiin kotona. Koira on kutakuinkin ok, ehkä hieman väsynyt. Muistan kuinka issee kysyi eikö se voisi jäädä heille yhdeksi yöksi kun näyttää olevan väsynyt ja haluton lähtemään meidän kanssa, sain koiran kuitenkin lähtemään. Puoli kahdeksan maissa käytiin hallilla nuorison + kaverin kanssa katsomassa päästäiskö treenaamaan ja käytiin pikkunen lämmittelylenkki, Tui jäi autoon. Normaalisti jää siis kiljumaan ja karjumaan perään, nyt ei kuulunut mitään ääntelyä. Tultiin n. 5 min päästä takasin ja lähdettiin sittenkin metsälenkille, n. 5 km. Tuisku ravailee ihmisten tahdissa, välillä jää porukasta ja ontuu yhtä tassua ilmeisesti kylmästä pari kertaa (tassuissa ei lumipaakkuja). Kämpille päästyä ok. Lähdin käymään Lapualla tokokonsultoinnissa ja takasin tullessani (3h?) Tuisku oli oksentanut kerran. Annoin iltaruoan kaikille normaalisti ja kaikille maistu.

 

22.1

Kaveri tuli koiransa (tuttuja) kanssa kylään ja lähdettiin 5 kilsan lenkille, suurinosa metsässä polkua pitkin joten aika vaihtelevaa rankkuudeltaan. Kaikki koirat mukana vaikka mietinkin aamulla vielä otanko Tuiskua koska oli vaisun oloinen, epäilin selän olevan taas jumissa. Kaiken kukkuraksi eksyttiin metsässä n. puolessa välissä matkaa ja jouduttiin rämpimään umpihangessa, kallioita ylös ja alas ja taas ylös. Tuisku-parka hiippaili meidän jalanjäljissä L .Aikaa lenkillä kului 1½ h ja n. tunnin kuluttua Tuisku oksensi ensimmäisen kerran ja sitten tunnin kuluttua.. Ja kolmannen ja neljännen ja…. Yhdeksän jälkeen illalla (5 tuntia ensimmäisestä oksennuksesta) taisi lopettaa yrjöämisen. Nukkui ja ei meinannut juoda edes tonnikalavettä (Tuisku on siis super ahne!). Siirsin koiran paastolle.

 

23.1

Väsynyt meininki, mulla vapaapäivä töistä. Ei oksua, ei ruokaa. Eikä lenkkiä !

 

24.1

Aamulla ruoka maittaa! Illalla käytiin hallilla treenimässä nuoriso, mumma oli väsynyt eikä taaskaan ”normaaliin” tapaansa kiljunut tai hötkyillyt… Tehtiin pieni seuraamispätkä ja perusasentoja. Annoin iltaruoan joka laski hyvin. Yöllä alkoi oksentelu taas, n. 4 kertaa laattasi.

 

25.1

Aamulla heräsin kun Tuisku yritti juoda vettä, kuulosti lähinnä maiskuttelulta kun juomiselta. Varman ja Ruutin aamuhepuloinnit ei Tuiskua hetkauttanut vaan nukkui keskellä lattiaa välittämättä kahdesta idioottiapinasta mitään ja siinä vaiheessa soitin lekuriin ja sain parin tunnin päähän ajan.

Otettiin perusverenkuva, arvot ok. Lämpö ok. Etuvatsaa aristaa, selkä arka. Aloitettiin ab-kuuri ja sai pistoksena oksennuksenestolääkettä. + Ruokana riisikanamössöä. Söi kuppinsa tyhjäksi illalla, parikin kertaa annoin pienen annoksen. Väsynyt…

 

26.1

Oksennuksenesto lääkettä ei saanut apteekista tuon kokoista mitä määrättiin, siispä käytiin ottamassa klinikalla pistoksena. Pistoksen jälkeisen ruokansa söi HOTKIMALLA vanhaan tyyliinsä, ihanaa J Iltaruokakin laski, ei niin hyvällä ruokahalulla tokikaan. Nutriplus-geeli maittaa hyvin.

 

27.1

Aamulla ei taaskaan ruoka maita. Lääkärille aamupäivästä taas ottamaan oksennuksenesto lääkettä. Ultrataan kohtu ja virtsarakko, ok. Lämpö ok, perusverenkuva ok. Painoa tullut lisää yli puoli kiloa! Selkä aristaa edelleen joten ab:n lisäksi kipulääkettä ensin pistoksena ja kotiin tabletteina. Lääkärin jälkeen, illalla (15:00 – 19:00 välisenä aikana) koira oli syönyt riisikana mössöä pari suullista. Väsynyt ja ”löysä”. Myöhemmin illalla ei enää ruoka maita.

 

28.1

Itse olin töissä, webkamera oli päällä päivän, Tuisku oli nukkunut koko päivän sängyllä, eväänsä lotkauttamatta. Ruokaan ei koskenut koko päivänä. Ab ja kipulääke jatkuu edelleen (siis kuuria jäljellä..) Ontuu lenkillä ja hyytyy välillä, joutuu patistamaan mukaan ja liikkumaan reippaammin ettei tassut palellu.

 

29.1

Ei suostu katsomaankaan ruokaa. Käytiin nuorison kanssa lenkillä Tuiskun ”ex-äidin” eli kasvattaja –Anniinan kanssa eikä Tuisku ”vierasta kummemmin” reagoinut vaikka Anniinan näkeminen on aina tosi iso juttu Tuiskulle, pysyi tiiviisti Anskun rapsuteltavana mutta siinä se. Käytiin kotikotona jossa juoksi suoraan mun sängylle nukkumaan eikä liikkunut sieltä mihinkään ennen kuin lähdettiin kämpille takasin. Ei syö iltaruokaansakkaan.

 

30.1

Aamulla kolmet oksennukset olkkarissa ja tietoa lekurille. Pyysi varaamaan ajan heti mutta en päässyt viemään kun olin töissä L Ei syö, yllättäenkään. Päivän levättyään ja iltapissalle lähtiessä on väsynyt ja nuutunut, ontuu kaikkia jalkojaan kylmästä (pakkasta -10), joudun patistelemaan että pysyy lenkillä meidän mukana (”lenkki”, puoli kilsaa hidasta taapertamista), illalla kokeilin tassuja ku hää nukku ja IHAN kohmeessa L TÄSSÄ vaiheessa, kun aloin Haikan Sarin ”koiran uusi kotilääkäri” kirjaa selailemaan juolahti vasta mieleen ajatus mistä Tuiskun kunnossa voisi olla kyse…

 

31.1

Puoliltapäivin sitten taas lekuriin. Otettiin röntgenkuvat vatsalaukusta, keuhkoista, ok. Lämpö pikkusen alle 38. Verta aletaan pumppaamaan urakalla, moneen putkiloon (Perusverenkuva, laajaverenkuva, munuaispaketti) ja lisäksi Vetlabbiin lähti T4, TSH sekä natrium – kalium suhde. Tuiskua nesteytetään n. 3 tuntia ja ihme kyllä, muutos näkyy heti puolessa tunnissa! Koira virkistyi ja alkoi reagoimaan ääniin yms, ihanaa! J Laajemmasta verikokeesta tuli tulokset viiden aikoihin mulle sähköpostiin. Urea ja Krea olivat ainoat yli viitearvojen eli krea 175 (viitarvot 43 - 115) ja urea 30 (viitearvo 1.4 – 9.0). Sovitaan lääkärin kanssa että jatketaan hoitoa seuraavana päivänä yhdeksältä eli illalla 9 jälkeen ei ruokaa sovi antaa enää koska aamun testiä täytyy edeltää 12 tunnin paasto. Lekurin jälkeen koira nukkuu edelleen mutta liikkuu reippaammin ulkona eikä onnu enää. Puoli yhdeksältä aloin laittamaan neitokaisille ruokaa ja hyväne aika, mummahan oli soppajonossa kanssa!! :JJ Naudanmahaa lätkäsin kuppiin ja hän alako syömään, hotkikin aluksi mutta sitten tökkäsi, piti luovan tauon ja jatkoi sen jälkeen (söi ehkä 150grammaa). Ruoan jälkeen on nukkunut tyytsärinä pedillään viltti päällä, kohta käydään iltapissalla jonka jälkeen mennään iltalevolle. Jatketaan tänne kun jatkettavaa on! Toivottavasti saadaan mummapupunen kuntoon … :(<3