Ja aloittamisen vaikeus :P Tuisku on käyny kontrolleissa suurinpiirtein kerta kuukauteen ja lääkitys ollaan taidettu saada kondikseen nytte, toukokuussa täytyy kontrolloida seuraavaksi. Mumi on pirteä, jaksaa lenkit hyvin ja maanisena jahtaa myyriä joten kaikki hyvin :) Turkki on lähtenyt mutta lihaksia ollaan saatu takasin ja painokin on jo normaalissa 17 kg hujakoilla :) Hyvä Mumii!

Huhtikuun alkupuolella käytiin Jennin ja Katin kanssa Lontoossa katsomassa ooltaim feivörittiä bändiä evö eli L'Arc~en~Ciel tuli nähtyä <3 Reissu oli hyvä joski toki uuvuttava, keikka mahtava ja britit super söpöjä kohteliaisuuksineen :) Oli tarkoitus kirjoittaa pidemmästi siitä tänne mut en oo varma miten tarkasti enä muistan :P

Maaliskuussa kisattiin 3 kk:n kisatauon jälkeen Kokkolassa Katarina Virkkalan ja Sari Mikkilän radoilla. Virkkalan radalta HYL mun kämmäilyn takia ja tosi inhottava luovutus loppuradalle :(( Mikkilän radalta 5 kepeiltä ja aika -5,67 sek. Tyytyväinen oon omaan tsemppaamiseen hyllyradan jälkeen ja koirakin oli ihan messissä :) Kiva kisavkl kaikesta huolimatta :D Pitkänäperjantaina kisaamassa kahden startin verran Vöyrillä. Timo Vertanen toimi tuomarina ja radat oli minusta oikein mukavia ja tuomarikin huisin söppänä :) A radalta kielto (kierto..) ekalta aidalta aka vitonen, rata meinas lopussa unohtua ja muutenki ihme säätöä :D Aika -0,5 sek! :D Ja sijoituttiin toiseksi! B-rata oli musta paljon sujuvampi ja mukavampi mutta hyllytettiin lopussa renkaalla ku kädellä ohjasin koiran menemään sivusta! :(( Voi kökkelis! Muuten NIIN kiva rata ... Mutta ei voi minkään :)) Kiitos Vöyrille taas erittäin toimivista kisajärjestelyistä ja Tarjalle & Dixille kyydistä ja seurasta :))

Vappuna kisattiin vuorostaan Maalahdessa PAWSin järjestämissä kisoissa, tuomarina Anne Savioja molemmilla radoilla. A-radalta 5 + 5, kepeiltä molemmat :( Ajaksi -3,95 keppijuntturoinneista huolimatta! Radat oli musta ihanan eteneviä ja tilavia, ei pientä sykkyrää miljoonaa kertaa putkella :) B-rata oli musta parempi ja liikuttiin hyvin, harmillisesti kuitenkin eka ja toiseksi vipa rima tippu aidoilla :/ Aika -8,17 sek.

Ja sit päästään asiaan ;D Tänään oli kolme starttia seuran omissa kisoissa, kaksi agilityrataa A + C Tuija Kokkosen tuomaroimana ja hyppyrata CSalme Mujusen tuomaroimana: ENSIMMÄISET MERKINNÄT KISAKIRJAAN! O__O Wuhhuu!! A-radalta nollavoitto ja eka LUVA, aika -13,82 :)) Hyppyradalle lähdettiin vähän hämmentyneissä fiiliksissä ja sieltä myös nollavoitto ja toinen LUVA, aika -16,88 !!! Aivan huisia, se on oikeasti MAHDOLLISTA saada nollia :)) Tässä vaiheessa Kokkonen kävi mainitsemassa että Ruuti on sairaalloisen lihava ja voi poistaa meidät kisoista jos "soitan suutani yhtään enempää" joten fiilis viimeselle radalle oli aikalailla kadonnut, sieltä 5 + 5, rima tippu ja kepeiltä kielto, aika jotain -7 emt. Vähän ristiriitaset fiilikset kaikenkaikkiaan, ainakin tietää kenen tuomaroimille radoille EI kannata lähteä :) Mutta, aikataulut natsas ja kaikki toimi kisapaikalla, tästä jatketaan! :)

Sitten vielä muita tuloksia: Paimensukuisten lapinkoirien katselmus järjestettiin tänä vuonna Oulussa ja kehään oli ilmoitettu molemmat tyttöiset. Varma debytoi nuorissa nartuissa, tuomarina Reija Aaltonen.
"Hyvä tyyppinen, oikeat rungon mittasuhteet. Hieman kevyt pää, kauniit korvat. Raajaluusto saisi olla aavistuksen vahvempi. Hyvin kulmautunut, liikkuu hyvin. Pohjavilla puuttuu selästä, päälyskarva oikeanlaatuista. Ihana luonne. Esitetään todella hyvin."

Jatkokehään ei Tainin kanssa enää päästy :) Pikkuneiti käyttäytyi tapansa mukaan aivan mahtavasti ja ylypiä saa olla pikkunakusta :) Soon ihana, ihana ihana!
Sunnuntaina jatkettiin Ruutin kanssa AVO2-nartuissa, tuomarina sama kuin Varmalla.

"Purenta ok, oikea tyyppinen, hyvät mittasuhteet, todella kaunis pää ja ilme, hyvä raajaluusto, hyvät kulmaukset, liikkuu hyvin sivulta, edestä ja takaa, hyvä karva, kaunis häntä ja oikea kantotapa, ihana luonne ja esitetään todella hyvin, todella tasapainoinen paketti"

Tällä arvostelulla Ruuti sijoittui toiseksi! O__O Ensimmäinen sijoitus katselmuksessa! Oli ihanaa nähdä myös sukulaiseläimiä, Ruutin veljet Oka ja Jämy osallistuivat myös ja nappasivat AVO2 urosten voiton ja kolmossijan, ONNEA molemmille omistajineen vielä :) Matkaseura Mila (Kylkimyyryn Striida) ja Tia voittivat AVO1 nartut, aivan mahtava päivä siis :) Kiitokset Jennille aivan mielettömän ihanasta hoidosta ja palvelusta ja yösijasta Haukiputaalla, oot ihana :) <3

Ja sitte vielä lisää näytelmiä : Katselmuksen jälkeen käytiin molempien kanssa pyörähtämässä vielä virallisissakin näyttelyissä Kaustisilla. Tuomarina piti alunalkaen olla ruotsalainen Kennet  Edh mutta hää oli estynyt joten tuomariksi oli vaihtunut Paavo Mattila. Hetken arvoin uskallanko lähteä karvattomien, kevyiden tyttösten kanssa näytille ollenkaan mutta parin enemmän näyttelyistä tietävän kommenttien jälkeen päätin koittaa :) Ja kannatti! Varma esiintyi siis ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa ja sai hienosti EH:n ja sijoittui luokassaan neljänneksi :) Arvostelu:

"Hyvärakenteinen narttu, otsapenger voisi olla selvempi. Kookkaat korvat. Sopusuhtainen runko. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvät raajat. Hyvälaatuinen niukahko karva. Liikkuu rittäin hyvin. Häntä voisi nousta liikkeessä enemmän selälle. Miellyttävä käytös"

Siis juuri sellainen arvostelu kuin koirakin! :) Erikseen vielä pariin kertaan Herr tuomari kävi sanomassa että Varttiina on hyvin kaunis, liikkuu mahtavasti mutta tarvitsee vielä aikaa "täyttyäkseen" .

rin enemmän näyttelyistä tietävän kommenttien jälkeen päätin koittaa :) Ja kannatti! Varma esiintyi siis ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa ja sai hienosti EH:n ja sijoittui Ruuti sipsutteli jälleen avoimessa ja :

"Kaunis, hyvin rakentunut narttu jolla hyvät mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Kallo-osa voisi olla aavistuksen leveämpi ja otsapenger hieman selvempi. Hieman kookkaat korvat. Erittäin hyvä runko ja raajat. Hyvä ylälinja. Hyvälaatuinen hyvin hoidettu turkki jota voisi olla aavistuksen enemmän. Hyvä häntä ja liikkeet. Miellyttävä luonne"

AVO ERI1, SA, PN4 O__O !!!! WT FAKIN ÄF?? No mutta, nyt tuli sitte se meidän ensimmäänen sertifikaatinarvoinenkin, empä olsi aamulla uskonu :) Ruutiakin tuomari erikseen vielä kehui ja harmitteli ettei turkkia ole enempää ja päässä ei ole enempää voluumia - turhaa harmitteli, minen nuata piirteitä siihe haluaiskaa! ;D

Toivottavasti joku sai jotain selvää jostain :D Mutta siis: Ensimmäiset nollat ykkösistä vihiroon plakkarissa mukavilla ajoilla (ja sillä että Ruu on valeraskaana...!) ja Pymppy sai EH ja Ruuti SA:n näyttelyystä ja vielä et Ruu sijoittui ja hävisi vaan todella upealle Kellokas Saikelle Katselmuksessa (aka ei todellakaan huonolle hävitty!!) ja Tuis on kunnossa :) Hyvin menöö mutta menkööt, baaai!