Jap, täällä sitä ollaan taas möllöttämässä. Lauantaina siis lähdettiin (jonkun onneksi ;)) poes Tanpereelta. Olipa hauska viikko ja tytötkin sai elää vähän erilaista elämää mitä täällä landella :) Alkuviikostahan noi oli ihan mökkihöperöitä, kiskottiin lenkillä minkä jaksettiin ja sinkoiltiin sinne ja tänne :P Mutta kyllä ne onneksi parissa päivässä rauhoittui, lauantaina molemmat oli jo tosi lunkisti vaikka yks rotikka meinaski syödä meidät ;D Ja Ruuti sanoi "murr", hiemanko siitä on tullu ämmä nyt ku juoksut on ohi :O Tästä mun pitikin kirjoittaa, aivan ! Pieniin pentuihin (Pyrripoika Tomu, silloin 9 vkoa) se ei reagoi oikeen millään tavalla, tutustuu, menettää kiinnostuksen, välillä kutsuu leikkiin ja jahtaa pentua ronskin näköisesti. Mutta yhtenä iltana ku oltiin koiria uittamassa Tesomalla tuli meille juttelemaan tyypit, joilla oli 7 kk (?) vanha villisnarttu ja mitä tekee Ruuti :o Jos pentu käy liian tunkeilevaksi niin näpsii ilmaa ja murisee "menekkö pois siitä!" -tyyliin. No, neidille annettiin hieman kurinpalautusta kun homma meni liiallisuuksiin, saa koira mun puolesta sanoa toiselle sen "mee pois" mutta edelleenkään ei tarvi päälle mennä :) Eilen täällä kävi 5 kk saksanseisojan pentu (joka oli viime kerrasta kasvanut PALJON) ja sen kanssa Ruuti olikin suht nätisti, leikki normaalisti mutta anto palautetta jos toinen oli liian ronski.Tampereella käytettiin noita kahtena iltana uimassa, sain jopa Tuiskun uimaan rannasta ja hakemaan sille heitetyn kepin (sen jälkeen tosin ku itse kahlasin sielä) Ruutia ei tarvinnut taaskaan paljoa innostaa, kyllä se ihan vapaaehtoisesti keppiä vedestä hakee :) Ompa muuten kivaa kun on koiria jotka omaehtoisesti kuntouttavat itseään vedessä. Varsinkin Tuiskun liikkeistä huomaa uinnin jälkeen, että meno on paremman näköistä mitä ennen uintia :)

Lauantaina, kuuman ja piinallisen junamatkan jälkeen suunnattiinkin järvelle grillailemaan koko porukan (vanhemmat, veljet 3 kpl ja isovanhemmat sekä Simba ja Oliver) voimin. Tytöt kävi taas pulahtamassa ja muutenkin oli hauska ilta :) Kahdeksan jälkeen ku päästiin kotiin likat oli ihan puolikuolleita, eväänsä lotkauttaneet vaikka kilistelin ruokakuppeja :O Mutta herättiinhän me aikasin lauantaina kun käytiin moikkaamassa Anniinaa (Tuiskun ex-äiti) ja aamusta lähtien koirat olivat käytännöllisesti katsoen hereillä. Olipa kivaa nähdä Anniina pitkästä aikaa, tällä viikolla mennään mahdollisesti moikkaamaan myös Tuiskun siskoa sjoelle ;) Ja muuten, siisti homma että myös rekisteröimättömät lappalaiset (tai mitkä muut tahansa rekkaamattomat koirat) voivat luovuttaa verta Hannes Lohen geenitutkimukseen ! Emmää vaa oo tienny :o Nytpä tiiän ja mietittiin Anniinan kanssa vähän jos annettais panoksemme epi-tutkimukseen. Eli Tuiskun veljellähän on diagnosoitu epilepsia parisen vuotta sitten muistaakseni ja nyt olit tarkoitus otattaa verinäyte tästä epi-veljestä, Tuiskusta ja mahdollisesti tästä siskosta sekä tietenkin emästä ja isästä (Lecibsin Murto & Lecibsin Aliina). Kyselin vähän oisko eepeen lappalaisissa muita kiinnostuneita tähän veren luovutukseen, katsotaan katsotaan :)

Eilinen olikin sitten lässynläätä taase. En tehnyt muistaakseni mitään tärkeää, käytiin Tuiskun kanssa illalla polkemassa se 7 kilsaa ja hyvin jaksoi :) Mukava nähdä miten koiran kunto kohenee, jaksoi loppumatkasta jopa laukata pyörän vierellä! :D En siis laukkauta koko matkaa, lopussa otettiin tommonen spurtti ku piti nähdä mite se jaksaa.

Tänään lisää lässynläätä, koirat on vaan hengannut ja omistaja kärsinyt jälleen armottomasta päänsärystä :( Huomenna mennään ylläripylläri taas mätsäriin tesmailemaan kehä käyttäytymistä + käydään katsomassa mitä Ruuti tykkää maneesista :) Tulevia talvi tokokisoja ajatellen pitää käydä vähä reenailees sielä siinä "sivussa" ;) Siinähän tulee sit taas tän viikon reenailut vai kuinka ? Ai, mitennii laiska?