Maisema vaihtui treenien välillä. Tänään treenattiin aamulenkin jälkeen ensin jalkapallokentällä mutta jouduttiin evakkoon ku lapset tuli liikuntatunnille :P
Ruutin kanssa yllättäen seuraamisen hinkkaamista. Taino, eihän sitä hinkkaamiseksi voi vielä kutsua kun ei neiti siitä oikeastaan mitään vielä edes tajua :) Eli, normitreenaamista. Koiralla oli hyvä vire päällä heti kun aloitettiin :o Kumma juttu että oli menoa ja meininkiä tekemisessä, vaikka ei ollut kiljunutkaan tolpassa yksin keräten kierroksia :D Seuraamiset meni siis taitavasti, koira seuras hyvällä paikkaa ja katsekontaktikin oli mukana, tehtiin enintään 15 askeleen pätkää, palkka kuitenkin aina silloin kun koira itse oli oikeassa kohdassa seuraamassa. Tehtiin myös välillä pysähdyksiä, enkä palkannut sitä kokoaikaa, hienosti meni ilman jatkuvaa palkkaustakin lisäksi oon onnellinen / yllättynyt Ruutin pysähdyksistä! Tekee aina todella nopean ja puhtaan perusasennon jonka jälkeen seuraa taas kivasti! :) Perusasennot alkaa muutenkin olemaan kerralla kunnollisia eikä kokoaikaa tarvi korjata uudestaan, uudestaan ja uudestaan :) Niijjoo, tehtiin pitkästä aikaa sivulle hakeutumistakin, aika huonosti se paikkaa hakee esimerkiksi takaa, mutta enemmän vaan helpotettuna, aina pitää ahmia ! :D Seuraamisen yhteydessä otettiin käännöksiäkin, vasemmalle ja oikealle, välillä ohjaten ja välillä ilman ohjausta, vasemmalle käännös on selvästi helpompi ja koira on mukana eli ei tarvi missää vaiheessa "jyrätä" sitä, oikealle käännöksen harjoittelua pitää jatkaa sitkeästi vaan ohjaamalla, hyvä tulee! Mutta suunta on nyt tällä hetkellä ylös, toivottavasti jatkuu !
Seuraamisen ja riekkumisen jälkeen otettiin paikallamakuuta, vaihtelevista etäisyyksistä ja vaihtelevalla ajalla :P Erittäin loistavana häiriönä Ruutille toimi eka-tokaluokkalaiset tytöt jotka tuli kysymään saako näitä rapsuttaa :D Likka pysyi tomerana maassa, ei pöhissyt tai mitään vaikka tytöt olivatkin Tuiskun luona höpisemässä. HIENOA ! :) Kävin palkkaamassa ja vapauttamassa heti kun tytöt oli lähteneet (palkkasin välilläkin) ja otettiin vielä uudestaan. Ennakoi tänään vaan kerran tuota sivullepomppaamista, tähän kiinnitettävä edelleen huomiota, koiraa ei oteta paikallamakuussa sivulle ennenkuin on hoksannut sen että maassa on kiva maata ja palkka tulee siitä. :) Kyllä tää tästä! On vaan jotenkin niin kivaa kun Ruuti tuijottaa mua melkein kokoajan kun se on paikallamakuussa, Tuiskun kanssa hätäilin alkuaikoina treeneissä tuossa vaiheessa ja tuloksena on hyvin epävarma ja päätänsä pyörittelevä eläin paikallamakuussa :P Kiva. Paikallamakuun jälkeen pikaisesti pari toistoa liikkeestä maahanmenoa, peruuttamalla. Ok, tipahtaa kyllä hienosti noin selvien apujen kanssa, itseäni vaan mietityttää koska siitä pääsee eroon, avuista siis. Pitäis vissiin muistin virkistämiseksi lukea tuota mun ja Tuiskun vanhaa treenivihkoa, mitäs sielä sanotaan... Kaikenkaikkiaan onnistuneet treenit pienen kanssa :)

Sitten Tuisku. Aloitettiin pikkupätkällä seuraamista, koira oli ihan superhienolla menolla matkassa ! Pikkasen edisti, muttei haittaa ;D Peruuttamista ei ois ehkä kannattanut ottaa, meni vähä överiksi :P Paikallakäännökset ok, ei ongelmia. En aio tuon kanssa "puuttua" siihen jos menee jokin asia yli ja överiksi sen takia että koiralla on hauskaa, se on niin harvinaista herkkua ettei parane alkaa siitä kiusaamaan tuota. Sikasiistiä siis, olispa se kokeessakin sit tollanen ! :D No, mä itse oon kuitenkin ihan jähmettynyt mut... Palataan takaisin tähän treeniin?
Kaukokäskyt. Kokeenomaisena, koira tipahti hyvin maahan ja intoa riitti. Ekana käskin seisomaan, mitään ei tapahdu koska koira ei edes katsonut minua, haahuili / rauhoitteli vaan :o ARR, minen voi ymmärtää >:/ No, kaksi käskyä tarvittiin seisomiseen jonka jälkeen vaihdot sujui jo paljon hienommin, se seisomasta istuminen ja istumisesta seisominen on edelleen sellainen, jossa liikkuu ehkä 5 cm eteenpäin, pitääkin piirtää huomenna viiva, siitähän sen näkee (tai käskeä isoveljeä kuvaamaan...). No, vaihdot oli ripeitä, se oli pääasia! Nyt pitäis saada koiran keskittyminen alusta alkaen minuun ja into kaukoihin sellaiseksi että se HALUAA nousta seisomaan maasta eikä niin että sen PITÄÄ nousta. Näin.
Tän jälkeen otettiin sitä ruudun loppuosaa, eli koira makaamaan, häröilen aikani ja lähden kävelemään kuvitteellista lähtöpaikkaa kohti, puolessa välissä huudan "seuraa" (Kuulostan muuten TODELLA hintahtavalta ku kiljasen sen seuraa... :o) mutta jokaisella 4 kerralla Tuisku läks kuvitteellisesta ruudusta seuraamaan ku purkka tukasta ! :o Ihan sikke mahtavaa ! :D Illalla tehtiin ennen ruokaa kans näitä mut nää iltatreenit kirjoitan huomenna, nyt ei jaksa... :D
Sit jouduttiin evakkoon ja mentiin kerrostalon "takapihalle" nurmikolle tekemään. Otin Tuiskun uusiksi, pitkä seuraamispätkä ilman "oikeaa" palkkaa eli kokeenomaisesti taputtelulla ja kehuilla. Sitten kaukokäskyt, taas seisominen ekaksi JA EI! Se ei noussu :( Tokalla nousi taas ja sitten vaihdot oli suht hyviä, hitaampia yllättäen mitä alussa (AHNE!). Palkka ja sitten vielä kerran. Innostin koiraa ja otin kaukoja vitosesta, ekana seiso -> koira nousi epävarmasti -> superpalkka ja lopetettiin. Tätä tehtävä enemmän siis, koiralla on ideana ehkä se, että vaihtoja tulee paljon ja nopeassa tahdissa, miksi tehdä eka ripeästi koska ei ole siitä koskaan palkkaa saanut? Niimpä. Katsellaan. Pitää testata tota myös istumisella, tekiskö ekasta?
Ruuti ei enää päässyt takapihatreeneihin, aattelin antaa sen kerranki levätä ;D Vaikka virtaa olis ollu niinku pienessä kylässä! Tai painetta, kuka tietää.

Seitsemän aikoihin läksi sitten juna kohti Seinäjokea. Kotona oltiin joskus ysin maissa, puuh. Ennen ilta (tai yö?) ruokaa käytiin tekemässä pikkutreenit molempien kanssa, Tuisku oli taas tosi iloisella naamalla matkassa! :) Tunnarin piilotusta x 5, ruudun loppuosaa x 3, askeleita oikeaan ja luoksetulo kokeenomaisesti x 1 (Sen voin sanoa, että se oli NIIN PRIIMASUORITUS kun olla ja voi!) <3
Ruutin kanssa seuraamista myös, meni vähä hösseliksi ku neiti näki ku otin ruoan mukaan portaille odottamaan ;) Perusasennot oli aika raivokkaita, ikävä kyllä ei näkynyt seuraamisessa :( Hyppyjä pikkuisen kanssa, aivan tautisen hienoja! :) Edistystä! Mutta, niistä huomenna, arvatkaa onko pää taas kipeä eli savukkeelle ja sitten nukkumaan..