Minna ja Onkka (Miskajasmin Kuunloiste) käväsivät täällä pohojanmaan lakeuksilla vierailulla. Tulivat kuuden junalla keskiviikkona siise. Samalla matkalla käytiin hakemassa Tia ja Mila (Kylkimyyryn S-tyttönen) tänne ja täällähän oli jo pienimuotoinen lappalaismiittinki pystyssä :D Leikit meni lappalaisten osalta hyvin, mitä nyt Onska oli .... kiihkeä rakastaja Ruutia kohtaan ja tämä ku ei tajua sanoa että lopettaa :D Ruuti oli vähän raisu välillä pennun kanssa, mutta kuitenkin ystävällinen. Tuiskua ei moisessa seurassa jaksanut kiinnostaa, makoili ja katsoi "nuorisoa" paheksuvasti - muori. Simba taas oli vähän toista mieltä nuoresta uroksesta HÄNEN pihallaan, ensin meni haistelemaan Onnia, häntä tietenkin ylhäällä. Onni meinas että tilanne loppu hänen osaltaan tähän ja lähti kävelemään pois, tyhmä-vaari sitten juos perään ja nappas vähä kiinni :P Onneksi ei kummallekkaan käynyt kuinkaan eikä Onni tuntunut pelkäävän myöhemmin ku oltiin poikain kanssa hihnalenkillä...
Torstaina heräiltiin aika myöhään ja tehtiin pikkutokoiluja tossa pihalla. Ruoskin Minnaa välillä aika suorasukaisestikkin päin naamaa mutta älähän suutu ;) Toivottavasti typeristä neuvoista oli edes jotain iloa! Syötiin ja läksittiin Kuortaneelle katsomaan Onniksen Nekku-siskoa (Miskajasmin Kuunsilta). Lapset leikkivät ja Minna näpsi kuvia, olipa hauskaa nähdä Nekkusta myös kotioloissa :) Nikikin on varsin komia herraskoira!
Loppuilta sit laamailtiin ja katsottiin Hopeanuolta - siiistiii :D

Perjantaina herättiin aikalailla myöhään TAAS. Katsottiin leffa ja raahauduttiin syömään. Ruoan jälkeen harjoittelin Ruutin kanssa vähän "mittaamista" säkämittarilla (joka kannatti!) ja sit käytiin tekemässä jäljet. Jälkien vanhetessa tehtiin Onniksen kanssa tokoilua ja kehitystä oli tapahtunut yhdessä yössä - molempien osalta ! Hieno homma :) Muutenkin jauhettiin taas aika pitkälti kakkaa, mut mitä sitten :P
Ruutilla jälki oli suora, pohjana siis niitetty pelto (heinät jätetty pellolle ja "vanha" heinä ehkä jotain... 20 cm pitkää?) tihkusadetta, tuulta ei nimeksikään, pituus n. 40 askelta, ehkä. :D
Panta ku naksahti kiinni ja koira huomas olevansa liinassa niin nokka tipahti maahan ja alko kiskomaan hirveellä höyryllä eteenpäin. Annoin kiskoa, mutta nyt aateltuna ois voinu rauhoittaa sen heti alkuunsa. No, perusasento jäljelle mentäessä ja rauhallinen "jälki" kehotus ja kaveri loikkaa jäljelle. Hirvee röhkiminen siitä lähtee ku haistelee nii tiuhaan :D Kaahaaminen ei oo kadonnu mihinkään, ei edelleenkään meinaa tajuta ajaa "molempia" jalkoja vaan vetää vaan toista... Nameja ei syö joka jäljeltä mikä ei sinänsä haittaa koska on kiinnostunut itse jäljestä - HIENOA ! Pitää alkaa jäljellä nyt OIKEASTI rauhoittelemaan sitä, tosta hemmetin kaahaamisesta tuu mitään. Intoahan sillä on joo, muttei se siihen keskity. Mut, mä pidin hermoni kurissa ! \o/
Tuisku. Jälki ehkä mahdollisesti 60 askelta ja n. tunnin annettiin siis jälkien vanhentua. Pari kulmaa, muuten suora. Sama juttu kun Ruutilla, panta naksahtaa kiinni niin nokka menee maahan ! On tehny tota jo kyl kauan aikaa, et sinällään ei uus juttu :P Alussa ei keskittynyt ja jäi yllättäen pyörimään ! >:/ Jarruttelin pikkasen niin johan alko tarkkuuttakin tulemaan ! Tekniikka on aika pitkälti kunnossa, vauhtia on tullut lisää mutta "kiinnostavuutta" lisäämään ois pitäny muistaa taas laittaa sinne se tyhjä filmipurkki. Jos seuraavalla kerralla muistais :P Ensimmäisen kulman luulin koiran hukanneen mutta oikealla reitillä se oli :P Toinen kulma menikin sitten totaalisen hukkaan mutta loppuun löydettiin. Ehkä pitäis tehdä kulmia vaan mettässä, sais merkattuakin jotenki. No, oon kummiskin tosi tyytyväinen Tuiskun työskentelyyn.
Näiden jälkeen päästettiin koirat revittelemään, ensin Onni ja Tuisku (TUISKU JUOS UROKSEN KANSSA :D) ja sit mukaan vielä Ruuti. Tän jälkeen päätettiin lähteä käyttään noita uimassa ja siihenhän se ilta jo menikin. Käytiin syömässä ja saunassa ja sit koirien kimppuun joskus yhdeltä, vähän harjailtiin ja ehosteltiin juniorit tätä päivää varten ... ;) Nukkumaan päästiin joskus kahdelta...?

Kello herätti puol kasi. Mä nousin kasilta, otin tytöt ja lähdin kotia kinuun kahvia. Soitin Minnalle puol 9 onko heränny - EI ! :D Kävin herättääs ja sit aamu alkoikin. Syötiin aamupala (tai mä söin..) pakattiin kamat ja koirat ja ihmiset ja kaikki mahdollinen autoon ja lähdettiin 15 yli 9 ajelemaan kohti Maalahtea.
Näyttelypaikka löytyi yllättävän helposti ja paikalla oltiin jo puol 11. Ilmoittauduttiin EIKÄ LUETTELOITA ENÄÄ OLLU ! >:/ Voi pska.Leiriydyttiin kehän viereen ja hengailtiin.
Meidän kehä alkoi sitten jossain vaiheessa (emmää kelloa tajunnu katsoa) ja Onska aloitti junnu uroissa saaden EH:n ja mukavan, ikäisensä arvostelun :) (TOIVOA ON TOISINKU MEILLÄ! :D) Sit oli toinen junnupoika, kaksi avoukkoa ja seuraavaksi sitten Ruuti, nro 13 :D Mentiin kehään, seisotin ja Poti tuli mittaamaan ja sai korkeudeksi 44 cm :O Ruuti antoi mitata kivasti, onneksi harjoiteltiin. Hampaat näytti kans kivasti eikä väistänyt tuomaria lainkaan, heilutti jopa häntäänsä. Sitten pari kierrosta kehän ympäri ja taas seisotus. Koira liikkui kauniisti nurmipohjasta huolimatta vaikka ottikin pari laukka aselta ku vein liian lujaa. NO, LÖPINÄT SIKSEEN, TÄSSÄ ON ARVOSTELU

Tuomari siis Sakari Poti, Luokka JUN

"Parkinruskea vaalein merkein, keskikokoinen, mittasuhteiltaan hieman pitkä, hieman kevytpiirteinen pää, tiivis runko, raajaluusto saisi olla vahvempaa, välikämmenet antaa periksi, hyvät takaraajat, pentuturkki, oikea-asentoinen häntä, kevyt tehokas liike, pirteä, mielyttävä luonne"
EH1 (Ainut junnunarttu siis :D)

Vau, teetä tai hoota läksittiin hakeen ! Hiemanko oon ylpee pienestä rimpulastani :) Ihan Ruutilta kuulostava arvostelu. Eli sillä on hyvä liike, kiva häntä, hyvät takaraajat ja kiva luonne :D Muu onki miinusta ;) Mutta miinusta tuli ihan oikeista asioista (ja tän ei pidä sit olla mitää "miksi saatiin VAAN EH selittelyä vaan oon ihan samaa mieltä herra tuomarin kanssa !) Välikämmenet antaa siis ilmeisesti liikkeessä periksi? Sillä on tosiaan löysät ranteet ja varmasti liikkeessä näyttää vielä hirveemmältä. Eli ranneosa on aika pitkä ja täten löysä. Katsotaan miten alkaa kehittymään, toivottavasti parempaan suuntaan :)

Mutta, debyytti tehty. Kiitoksia Minnalle ja Onskalle ja isoveljelle näyttelyseurasta ja extra-kiitokset Minnalle kuluneesta viikosta! Nähdään taas :)