Meinaan niistä mahdollisista kisoista. Ajattelin nyt itseäni ja asiasta kiinnostuneita ihmisiä vähän valaista, missä me mennään liikkeiden suhteen, oikeasti.

Paikallamakuu aika 4 min, koiria 3-8

  • Jaa-a. En jaksa uskoa, että lähtis mun perään piiloon.1 lisäminuutti ei pitäis tehdä tiukkaa. Mutta se, ku palaan koiran luokse, on se vaikein juttu. Avoimen kolmesta kokeesta, kahdessa nousi kun palasin luo. Elikkä makaa valppaana ku olen piilossa, heti ku näkee mut vetää korvat linttaan ja aloittaa rauhoittelun, kääntää päätään, siristelee silmiään, nuoleskelee huuliaan ja mikä pahinta - nousee JUST ku oon kääntymässä sen sivulle venyttelemään, sitten menee ilman käskyäkin takas maahan ja sit on rentona. Treeneissä ei tätä paljoa tee mutta mutta. Pitää kiinnittää huomiota. Ja niin, mä en tietääkseni ole hakannut tuota koiraa koskaan paikallamakuusta että jättäkää ne typerät ajatukset pois typeristä päistänne. Kiitos. Jos ysi tulee kokeessa, eli ei nouse mutta on esim rauhaton, oon tyytyväinen




Seuraaminen taluttimetta "Kaavio sisältää käännöksiä oikeaan ja vasempaan, täyskäännöksiä, pysähdyksiä sekä hitaan että juoksuosuuden. Lisäksi seuraamiseen liittyy käännöksiä paikallaan ja askeleita (1–3 askelta) eri suuntiin."

  • Hmm. Normiseuraaminen menee, hidas menee, juoksussa saattaa pikkasen kenottaa mun eteen. Peruuttamista pitää harjoitella, mutta menee. Askeleet vasemmalle teen vissiin väärin kai en tiiä, oikealle askelissa PALJON tekemistä, koira astuu jatkuvasti mun jalkojen päälle. Miten opettaa koira kävelemään sivuttain? Minulla ei ole pienintäkään aavistusta ;) Ehkä mä joskus jaksan pohtia. Täyskäännös paikallaan (voiko sellainenki olla? kaippa) voi olla hankala, oikea ja vasen menee. Ota tuostakin selvää. Oisin onnellinen jos arvosanaksi tulis vaikka 8.




Liikkeestä istuminen

  • Ei varma liike, mutta istuu nopeasti silloin kun istuu. Tätä treenattava varmemmaksi, muuten ok. Ja pitää kiinnittää huomiota "väistääkö" se koira mua oikeasti jätössä vai kuvittelenko... Tästä ku kymppi tulis niin JES :)





Luoksetulo "Välimatka 25 metriä, Koiran tultua noin kolmasosan matkasta ohjaaja käskee sen pysähtyä seisomaan, jonka jälkeen ohjaaja kutsuu koiraa. Koiran tultua toisen kolmasosan matkasta ohjaaja käskee sen maahan, jonka jälkeen ohjaaja kutsuu koiran luokseen perusasentoon"

  • Itse luoksetulovauhti on ollut viime aikoina tosi hieno Tuiskun suoritukseksi, tulee halukkaasti ja ripeästi. Seisominen oli avoimessakin hidas, Tuiskulle luoksetulossa käsky "seis" on yhtä kuin "himmaa vauhtiasi käskyn kuultuasi mutta jatka matkaa silti hieman eteenpäin" ... Lyhyellä matkalla ja kun itse peruutan, onnistuu. Viime viikolla teki pallon kanssa tosi hienoja stoppeja ! Oon ajatellut käskysanan vaihtoa, josko käyttäis sitä "sto"-käskyä tässä? harkintaan, jos ensi viikolla testataan. Maahanmeno on hieno ja nopea, siihen ei tarvitse puuttua :) Tuiskun nopeus pysähdysten välillä on myös ripeää, jännä juttu. Ja numeroksi... 5 vois olla konkreettinen jos miettii tuota seisomistal. Katsotaan.





Ruutu "Ohjaaja käskee koiraa menemään n. 25 m:n päässä olevaan merkittyyn ruutuun (3 m x 3 m), jossa koira käsketään maahan. Ohjaaja kulkee kohti koiraa ja kääntyy n. 2 m:n päässä koirasta oikeaan/vasempaan. Kuljettuaan n. 10 m ohjaaja kääntyy oikeaan/vasempaan kohti lähtöpaikkaa. Kuljettuaan n. 10 m ohjaaja kutsuu koiran mukaan seuraamaan. Lähtöpaikalla ohjaaja pysähtyy ja koira istuu perusasentoon."

  • Aika ristiriitaiset fiilikset. Tuiskulla on halua mennä ruutuun, mutta mitäs sitten tapahtuu kun koira on kokeessa ihan paineessa? No, ehkä se siinä just onkin, ei yhtään mitään. Mutta jos saan sen irtoamaan ruutuun ja se pysähtyy ja menee ekalla käskyllä maahan ja tulee seuraamaan ekalla käskyllä, ei pitäis olla ongelmaa. Mutta, aikaa on vielä treenata. 7kaa uskaltaisin toivoa.





Hyppynouto

  • Ei olla muuten koskaan treenattu tätä vieraalla kapulalla... :P Pitäis tesmiä. Täytyy harjoitella nyt niitä toooosi vinoja hakuja / palautuksia vielä. Paluuhypyssä olen ainakin itse epävarma, koira kyllä varmaan hyppäis ilman mun panikointia? Vauhtia ja intoa löytyy, käsittelee kapulaa nätisti. :) Perusasentoa kapula suussa pitäis treenata vielä "liikkurin" kanssa, ettei ennakoi "käsky" sanaa pudottamalla kapulaa mun jalkoihin (niinku viimesimmässä kokeessa...) Jos kaikki menis niinku pitäis, 9 vois olla meidän numero tästä, riippuen riittääkö siis lappalaisen vauhti tuomarille, eihän se mikää bortsu oo ;) 




Metalli

  • Hidas, varsinkin palautus. Kantaa kapulaa materiaalista huolimatta huolellisesti. Samaa treenattava mitä ylemmässäkin, liikkurin kanssa tuota ennakoimattomuutta. Hitaan palautuksen takia numero vois tippua vaikka kasiin, muuten ok. 




Tunnistusnouto

  • Siinäpä se. Ei osata, ei tehdä. Ehkä joskus ensivuonna. Piilotteluvaiheessa ollaan, enkä uskalla varmaan koskaan lisätä niitä kaikkia kapuloita mukaan. Ei pysty. 0




Kauko-ohjaus (=kaket) "Etäisyys 10 m, vaihdoissa aikaa 5 sek. Asentojen vaihtojärjestys on: istu–seiso–maahan–seiso–istu–maahan
tai seiso–istu–maahan–istu–seiso–maahan."

  • Tähän ON panostettava. Viimeaikoina ollaan treenattu vaan ja ainoastaan ruokakupilla, takapalkkana siis. Molemmat sarjat testattu 10 metristä sisätiloissa "kokeenomaisesti", ainoastaan s-i ja i-s tuottaa pientä liikkumista, mutta ehkä jonkun 5 cm tms :P Vaihtojen selkeyteen kiinnitettävä huomiota, varsinkin seisomisessa jää helposti "kyyläämään". Treenattava myös tuota 5 sekuntia, oon tehnyt tähän mennessä vaan tyyliin 2 sekunnin väleillä, kaikkea sekasin. Mutta nää VOI mennä kokeessa JOPA ysin arvoisesti mutta jos koira on paineessa niin ei tee tuskin yhtään mitään. :P Mutta, luotetaan että se tekee niinku treeneissä, ysi ;D




Kokonais

  • Riippuen toki tuomarista, toi tunnarin poisjättäminen saattaa pudottaa tätä? Ja jos koira tekee sillä perustylsällä tyylillään mitä kokeessa yleensä tekee niin on ainakin "iloisen" näköistä. Jos tunnarin tekemättä jättäminen ei pudota, tästä vois tulla 9

Eli

Paikallamakuu 9 x 4 = 36
Seuraaminen 8 x 3 = 24
Liikkeestä istu 10 x 3 = 30
Luoksetulo 5 x 4 = 20
Ruutu 7 x 4 = 28
Hyppynouto 9 x 2 = 18
Metallinouto 8 x 2 = 16
Tunnistusnouto 0 x 4 = 0
Kaket 8 x 5 = 40
Kokonais 9 x 1 = 9

Yhteensä 221 eli kolmonen irtois tolla, 3 pistettä vajaaksi ettei tulis kakkostulos. Eli jos esimerkiksi kaukoista tulis kasin sijasta ysi niin saatais just ja just kakkostulos :D Kivaa spekulointia. Pisteet saattaa sitten olla väärinki laskettu, mutta äläkää tuluko ruinaamaan, emmä jaksa korjata kummiskaa. NIH.

::Thinkk