Ja ulos treenailemaan...

Tuisku oli ensimmäisenä vuorossa. Tunnari (AAAARGGGHH!) ekana. Hain varastosta tyhjän kapulan ja piilotin sen nurmelle 10 m päähän. Tuisku lähti innokkaasti ja löysi todella hyvin, haki suoraan eikä lähtenyt haahuilemaan, hienoa! Toinen toisto, ojan vieressä sama 10 m. Paljon huonommin, lähti hienosti, etsi ja meni ojanpuolelle, löysi jonku vatun risun ja toi mulle. Uusi lähetys ja koira ihan kipsissä. Helpotin, menin noin 5 m päähän ja lähetin uudelleen, pienen kangertelun jälkeen löysi. Seuraava "avonurmelle" 10 m päähän, vaikeuksia ! Helpotin taas ja kyllä se kapula sitten löytyi. Taas piilotus avonurmelle ja suoraan lähetys viitoselta, löysi yllättävän näpäkästi ! Vielä yksi kympillä, avonurmi. Haki suoraan ja innokkaasti, ei meinannutkaan juosta "ohi" vaan käytti nokkaansa ja löytyihän se ! Tähän sitten lopetettiin. Paljon paljon paljon paljon tarvitsee toistoja nurmella, kaukana kaikenmaailman heinistä ja risuista yms. Ylimääräiset häiriöt siis pois ja pyrkiä siihen että koira etsii kapulan _suorassa_ linjassa eikä lähde haahuilemaan, toisaalta taas varottava sitä etten auta liikaa (lähetä montaa kertaa jos ei löydy). Palautukset sillä on jokatapauksessa kunnossa, vaikken kehu kapulan löytymisestä vaan palkka tulee sitten kun kapula on mun kädessä. Hm, ees jotain hyvää.
Ruutua. Piruuttaan piti testata, meneekö se sinne jos ei ole alustaa, ruokakuppia tms. Hakee ruudun tosi huonosti mutta jotain hajua sillä on tuosta eteen käskystä, ponkasee ainakin viereltä eteenpäin :P Hahmotus pilalla, juoksi viimeisen tötsän luo, haistoi sitä ja kaatoi -> arvatkaa palkkasinko siitä? Palkkasin :D Elikkä "seis" naks ja juoksin palkkaamaan ruutuun. Seuraava onnistui itseasiassa aika nappiin, koira meni jo paljon ripeämmin ja pysähtyi hienosti, ei tosin ruudun keskelle mutta jokatapauksessa. Pari tälläistä toistoa ja viimeisessä toistossa sain koiran pysäytettyä ihan priimakohtaan, ruudun keskelle! Parasta oli ehkä se, että koira naksun jälkeen jää odottamaan palkkaa ruutuun :) Tai siis, ei oo hakatun näkösenä odottamassa palkkaa vaan oikeasti odottaa. Tajusitte? Hyvä. Testasin lopuksi vielä lelupalkalla, lelu ruudun takaosaan ja lähetys, koira juoksi lelullekkin intopiukeena ja kun sai suuhunsa sanoin "vapaa" ja sitten vähän reviteltiin. Siinäpä ne, illalla vois ruokakupilla käydä ottaas kerran ja sitten vaikka seuraamista yms.

Ruuti. Sisällä, naksuttelua. Kaukokäskyjä, asennonvaihdoksia i-m-s jne. On alkanu oikeasti tarjoamaan liikkeitä, tosi hieno homma :) Harjoiteltiin myös istumasta seisomista ohjaamalla, ihan kivasti ja alkoi jopa tarjoamaan jotain sen suuntaista sitten myöhemminkin :) Periaatteessa hallitsee nämä (siis jos istun sen edessä) mutta paremmalla mallilla sen kaukot on, ku tuiskun :P Tätä tehtiin joku 10 min ja sitten noutoa. Tai paremminkin "ota" harjoituksia. Koiralla taas selvästi into kohdillaan tunnarikalikkaa kohtaan, hamusi taas sitä ja nyt aloin vaatimaan pidempää pitoa ja sitä että koira oikeasti puree kapulaa, eikä vaan niin että kapula käy suussa ja Ruuti pullauttaa sen ulos. Tämäkin ok :) Mähän siis edelleenkin pidän kapulaa kokoajan kädessäni, ettei pääse putoomaan. Tätä joku 5 min, lopuksi vähän leikittiin kapulalla ja kun into oli katossa -> kapula kaappiin ja heihei. :)

Illalla vois käydä Ruutin kanssa ottamassa vähän seuraamista kans ja vaikka ruutua. Kivalla vireellä likka teki ja ilmeisesti tajuskin jotain :) Tuiskuun voi kans olla tyytyväinen, pystyi etsimään tunnaria vaikka olikin niiiiiin paiseessa ja jopa teki sen jälkeen ihan ok ruutujakin :)