Noniin, pääsinhän treenaamaan valoisalla! Lunta tuprutti taivaan täydeltä, Tuiskulla oli seuraamisessa vähän hankaluuksia kun hiutaleet tippui silmiin - voi raukkaa.

 

Ensin ulos Tuisku. En ollut tyhmänä taas päättänyt mitään mitä sen kanssa tekisin. Tuiskun kanssa olis tärkeää että on selvät sävelet mitä tehdään ja miten eikä jäädä miettimään. Eli paperille suunnitelmat tulevista treeneistä ja treenin kestosta. Näin alkuunsa treenien pitäisi olla täynnä onnistumisia, nopeita ja hektisiä treenejä, ei odottelua eikä jahkailua. Myöhemmin voidaan sitten nostaa treenit takasin kisamodiin.

Seuraamista pari pätkää joka oli aika hankalaa lumisateen takia. Jumitti mutta paikka pysyi, enemmän moottoria taas oisin kaivannut mutta laitetaas lumisateen piikkiin vaan ;) Sitten hengailua tyylillä "mene vaan, joo mene mene nyt eteenpäin vaan" ja kun sain Tuin liikkumaan rivakasti eteenpäin niin testailin niitä nopeita pysähtymisiä - melkein joka kerralla istui! Hm, eli ei se sitä osaa - alusta koko homma :) Yhden hienon toiston sain jolloin koira oli minusta jo tosi kaukana :D Siihen lopetettiin mutta epäonnistumisten välttämiseksi aloitetaan huomenna tai keskiviikkona tosi helposta :) Eli ihan peruuttamalla, amatöörihommia. Uusi käskysana olisi kova, "sto" kuulostaa liikaa "iSTU" käskyltä enkä uskalla sekoittaa tuohon koska tarjoaa muutenkin istumista kokoajan. "Top" menee siihen samaan kastiin aika pitkälti, pitäis olla joku semmoinen jonka voi hihkaista :D (Kuulostaa varmasti tyhmältä kun hoen täällä erilaisia "käskyjä" ääneen ja pohdin niitä :D) Tuiskulla on siis kaikkeen seisomiseen liittyvänä käskynä seis tai seiso. Kaikki maahanmenot on vaan maa. Istumiset istu. Kaukoihin, ruutuun ja luoksariin pitäisi kehitellä sellaiset käskyt jotka minäkin osaan :D Tai muistan paremminkin. Idearyöppyä odotellessa.

Sitten yksi luoksetulo läpijuoksuna. Tuisku tulee ihan ok vauhtia mutta on "liikaa" kuulolla. Enemmän läpijuoksuja siis. Vauhtia sais olla enemmän, tulee laukalla "homps homps" ja jokaisella askeleella kuulen kuinka sen hengistys "pomppailee" tahdissa. Hetsareita siis...?

Ruudun loppuosaa, koira makaamaan ja minä chippaloimaan omia juttuja. "Sivu" käsky toimii ehdottomasti paremmin mitä seuraa. Jollain tästä pitäis saada sellainen että koira oikeasti haluaa juosta sivulle seuraamaan eikä tuu vaan siksi että käsketään. En oo saanut kehiteltyä vielä millä sais liikkumaan paremmin, lelupalkka? Vois toimia. Sitä seuraavaksi siis.

Mini-idaria. Tuisku teki kaikki asennot tosi hienosti, seuraamaan lähtee laiskasti mutta lähtee kuitenkin :) Ei tarvinnut hidastella tms missään vaiheessa, älyttömän kivasti teki siis :) Liikkeestä istuminen alkaa tuntumaan siltä että se on oikeasti hanskassa ja ehkä turhan voimakkaanakin... ;P

Ruutu. Pitkästä aikaa :P Vihreät sangot toimi reunamerkkeinä tänään. Jätin Tuiskun istumaan terrassille ja kävin tekemässä ruudun. Ruudussa ei palkkaa eikä käyty katsomassa "ennakkoon" mikä tää juttu on. Kutsuin koiran sivulle, sanoin "missä eee?" ja tyyppi kohdisti ruutuun :O OHHOH. Katsoin ruutua ja annoin käskyn, tyyppi pinkoi älyttömän itsevarmasti kohti ruutua ja hidasti vasta vähän ennen etumerkkejä. Annoin pysähtymiskäskyn, vauhti oli jo niin hidas ettei paljoa vaadittu MUTTA pysähtyipä seisomaan edes ;D Palkkana patukka minkä kanssa Tuisku biletteli pitkin pihoja ja hakkasi itseään kylkiin "tum tum tum" vaan. Vastakkaisesta suunnasta sama homma, lähti hienosti mutta hidasti vauhtinsa paljon ennen ruutua ja hiipi ruutun ja ennakoi pysähtymisen ! TOU. Ei näin. Kutsuin koiran luokse ja uusiksi. Tyyppi alkoi tekemään jotain sijaistoimintoja "vau, siisti lumipallo haluatko et tuon tän sulle vai?" Ei siis kestä mitään epäonnistumista tuon ruudun kanssa. Ja mähän en tehnyt muuta ku kutsuin luokse sieltä ruudusta ja lähetin uudelleen. Lyhyemmältä matkalta ja meni edes jollai tavalla :/ Kävin palkkaamassa ruudussa taistelulla ja siitä vapautus. Hain aamuruoan sisältä ja vein sen Jennin ohjeiden mukaisesti ruudun taakse, Tuisku ei moista nähnyt. Vielä yksi toisto "ekasta" suunnasta. Koira lähti taas paljon paremmin, hidasteli ja etsi ruudusta jotain jolloin pinkaisi ruokakupille täysillä. Eli nyt tehdään pelkästään tätä, hidastelu pitää saada pois. Mut kuitenkin oon tyytyväinen, huonosti suunnitellut treenit ja pitkätkin kaiken lisäksi ja silti Tuisku meni hienosti :)

Ja sitten pikkuinen, ruskea kiljuapina sisältä pihalle. Sama homma, huonosti suunnitellut treenit. Seuraamista ja taas mahdollisimman vähän perusasentoja ja korvasin ne lentävillä. Hienosti meni, Ruutia häiritsi lumisade paljon vähemmän. Tänään saatiin onnistuneitakin pätkiä! Mutta miksei musta tunnu että edistymistä tapahtuis, oliko se näin pitkäveteistä Tuiskunkin kanssa? No kontakti sillä edelleen on, mutta kuitenkin. JUMITTAA ja veetuttaa. Pitäis alkaa jalostamaan tuota leikkimistä Ruutin kanssa jos siitä sais jotain mielenkiintoa tuohon seuraamiseen.

Luoksetulo, namipalkka heittona taakse. Vauhti oli hieno ja oispa taas rysähtänyt, ei jarruttele yhtään. Ihan sama, se tulee lujaa :D Katotaan joskus myöhemmin tehdäänkö jotain asialle. En kuitenkaan halua Ruttusen luoksetulosta yhtä tympäsevän hidasta kuin vanhemmalla neidillä. Sitä istumista ja paikallapysymistä pitäis sen sijaan treeniä vaikkei siinä ongelmia ole ollutkaan mutta oon vahvistanut odottamista aivan liian vähän alusta alkaen, ekassa kokeessa se varastaa sit kuitenkin mun tuurilla :D

Hyppyä. Alkuunsa oli tosi vaikeeta taas tajuta mitä se "hop" tarkoittikaan... ;o Autoin sitten näyttämällä käsimerkin, hyppää innokaasti ja pysähtyy ihan esteeseen kiinni, pitää olla tarkkana ettei liiku sen "seis" käskyn jälkeen enää. Tai, pitää olla tarkkana koska sen sanoo ;) N. 8 toistosta kaksi kertaa kiersin esteen toiselle puolelle koiran viereen kokoajan palkkaamalla, istumista en oo sotkenu liikkeeseen vielä. Pari lähetystä vasemmalta ja oikealta viistosta, vaikeita! Tarvitsi avun molempiin. Pitää alkaa vähän tuotakin miettimään miten sitä tekee, heittopalkkoina tein pariin kertaan ja innostaa koiraa hyvin. Ruuti teki myös tänään ekaa kertaa tämän : JOJO! Hyppäsi palkan jälkeen takasi :O WTF, ei näin. No, pitää olla skarppina ettei pääse tekemään toista kertaa, ei ennen TK1:stä ;) Kaikenkaikkiaan kivat hyppelytreenit, edistystä ei oo tapahtunut syksyn jälkeen... Hhuuu.

Ruuti sai ruoan myös ruudun takaa. Jätin paikallamakuuseen, kävin tekemässä ruudun ja vein ruoan sinne taakse ja siitä sivulle ja lupa ruutuun. Tyyppi pinkoo NIIN täysillä! Juoksi takamerkille nuuskimaan kunnes huomasi kupin ja meni tylsästi syömään. Ravasi "aijjaa, ruokaa hyi no kai mä syön plaahh" eli pitää oikeesti alkaa jalostamaan leluja ja palloja tuon kanssa, jos sais innostumaan niistä enemmän. Mutta vauhti oli kerrassaan hieno, hieno hieno! Hymy nousi huulille kun kaveri meni niin totisena, parka.

 

Tuiskun kanssa päivä oli hyvä, Ruutin kanssa vähän jumittava. Tai ei jumittava mutta tylsä eikä edistystä tapahdu. NO, katotaan jos me joskus tästä jonnekki suuntaan edistytään :)