Aloitetaan siis leiristä.

Tuttuun tapaan tänäkin kesänä yksi viikko vierähti nuorien parissa Kennelliiton Suurleirillä. Ilma oli vähän helpompi kun viime vuonna ja muutenkin onnistuttiin ihan kiitettävästi, kiitos ohjaajille ja leiriläisille kivasta leiristä :) Itse siis pakkasin rohkeasti koko porukan autoon, ilman mitään ennakkoluuloja tietenkin! ;D Ekana iltana kun menin nukkumaan ja katsoin koiria - siinäpä ne nukku kaikki tyytyväisinä :) Sopeutuvaisia pieniä eläimiä! Erityisen ylpeä oon Varmasta joka oli leirillä tosi lungisti, Ruuti ja Tuiskuhan nyt on tottunu kaikenlaiseen :D Pentu valehtelematta nukku koko viikon metallihäkissä mun poissaollessa ja toiseksi viimeisenä iltana vasta keksi alkaa huutamaan kun lähdettiin iltapalaveriin. Reipas, niiiin reipas! Tuisku ja Ruuti pääsi eräälle leiriläiselle lainakoiriksi mikä mua aluksi hirvittikin - ei sen takia et nuo söis kaikki eikä leiriläinen sais pidettyä niitä vaan siksi et non kuitenkin mammam mussuja ja mitä jos jotain tapahtuu? Täytyy sanoa et ekan päivän aikana varsinkin huoletti ja ressas missä ätiin pikku rinsessa Ruttunen menee. Mutta ekan päivän jälkeen sain ilokseni huomata että leiriläinen oli aivan super ihana noiden mun eläinten kanssa, molemmat koirat palvo maata sen tytön alla :D Oli ihanaa huomata miten paljon koirat tykkäs lähteä tytön matkaan ja miten haikein mielin tyttö leiriltä lähti.

Leiriltä jatkettiin matkaa Paimioon Männynkävyn käpylään ja sieltä seuraavana päivänä saareen, voi autuutta <3 Itämeri oli sotkusempi ku 5 vuotta sitten mutta itse saari oli yhtä kaunis kun muistinkin :) Päivä elbailua sielä, unet ja kotia.

Ja kesäloman virallinen aloitus menikin surkeammissa merkeissä - isoäiti nukkui pois 13.7 ja siunaustilaisuus oli ekan lomaviikon perjantaina. Kaunis tilaisuus, ihanalle mummalle :( <3

23.7 Lauantaina "pienen" kankkusen jälkeen skarpattiin ittemme tokoilemaan, ukkosen paukkuessa (tuisku pelkää ukkosta suht reippaasti vielä) ja vettä tuli ku esterin puasta. A) Mua itteäni vitutti sen verran koko päivä, keli, krapula, vaasa, koira, kaikki sen verran paljon et ei olis kannattanu ;:D Paikallamakuun alussa oli heti poissaoleva, meni maahan kyyryssä, hitaasti. 10 arvonen suoritus kaikenkaikkiaan ja tähän toisen ryhmän paikallamakuu perään. Me alotettiin yksilöliikkeet, ylläriii. Mun valmistautuminen oli AIVAN perseestä ja koira vedettiin kehään ilman normi kisarutiineja niin tietäähän siinä miten käy, ei mitenkään. Suomeksi sanottuna semmostaki paskaa ettei pahemmasta väliä, laamaili, laahusteli, ei tehny perusasentoja ja en edes muista. Pisteitä ei saatu ku sanoin etten lopetan tän liikkeen tähän. Liikkeestä istumisen se ennakoi, 10 kuitenkin. Sitten meni loputkin kalikat väärinpäin meikällä ku tehtiin ruutu seuraavaksi eikä luoksaria - koira juos ulos kehästä. Tässä vaiheessa tein tosi fiksun päätöksen ja sanoin et soronnoo, lähetääs kotia. Eniten vitutti tuomarin O__O ilme et "MIKSI LOPETATTE?" Silleen et vitun daijju, näeksä että tuo on ihan kuutamolla? Argh. Pennun kanssa pieni jäähdyttelylenkki (huom, ohjaajalle), Tian kehotuksesta itseni ravistelu ja sitten Tuiskulle palauttavat - teki aivan tosi hienosti :)

Sunnuntaina laitettiin taas kamat kasaan ja käännettiin auton nokka kohti Pohjoista. Tuisku jätettiin Kaustisille Jennin huomaan, toisen Jennin luona yö Oulussa ja siitä maanantaina Rovaniemen kautta Ivaloon Ruutin kasvattajan luo. Kolme päivää kuluikin kaikenlaisen ohjelman merkeissä aivan todella nopeasti! Torstai aamulla lähdin ajelemaan alaspäin, Kemijärven ja Rovaniemen kautta Ranualle Ruutin siskon omistajan mökille yhdeksi yöksi, käytiin myös ihailemassa Ranualla Jääkarhuja :) Ranualta sitten perjantaina hiljalleen Kaustisille takaisin. Sauna, sparkly ja maata.

Lauantaina oli siis koe Kaustisilla, tuomarina Tiina Laakko. Tiukkaa tuomarointia, täytyy sanoa! Paikalla oltiin tuntia aiemmin meidän luokan alkua, uuden kisakirjan osto odotti kun edellinen seura ei pyynnöstäni ja uittu osoitelappusestakaan huolimatta lähettäneet sitä Kaustisille vaan täällähän se oli ku takasi tulin! Plah. Mut onneksi se tuli ees johonki osotteeseen ettei kaikki tulokset kadonnu... Ilma oli aika lämmin ja minä olin erittäin väsynyt :D Lisäksi paikalla oli ihmisiä joita en kuvitellu sielä olevan eivätkä ne olleet mulle mitään sanoneet että kisasivat alokkaassa! Hyi teitä :( Paikallamakuussa oli häiriökoirat joiden ohjaajat ei tulleetkaan piiloon (+ mun mielestä se etäisyys korista oli TOSI lyhyt piilolle?).
Paikalla makaaminen 6 - teki pitkästä aikaa sen venyttelyrauhoituksen ku palasin luo :( Ja oli kuulemma muutenkin ollu rauhaton - lue, käännelly päätään.
Seuraaminen taluttimetta 8½ - juoksussa edisti, yks huonompi 10 askeleen pätkä jossa koira ei niin skarppina ollut.
Liikkeestä istu 10 - oho
Luoksetulo 8 - seisominen valuuuuu
Ruutu 6 - varasti lopun :(
Hyppynouto  10 - omg
Metallinouto 9,5 - sais ottaa varmemmin kapulan suuhunsa
Tunnari (YLLÄTYS) 0
Kaket 6 - erittäin ansattu kutska, aivan karseaa paskaa.
Kokonais 10 - iloinen mummasui (vai aivan helvetin paineistunut joka on oppinut toimimaan paineessa?)

Mitä opittiin tästä kokeesta? Voi olla väsynyt mutta kunhan varaa aikaa valmistautumiseen ja oman pään lämmittelyyn tarpeeksi aikaa niin kehässä on paljon helpompaa. Koira on alkanut yhdistämään loppupalkat oikeisiin kohtiin ja on virittäytynyt hyvin! Pätevä haivenmumma :) Loppupisteitä siis 217 ja meidän voittajaluokan TOISEKSI parhaat pisteet!! SIIS MITÄ, mäki tajusin tän vasta nyt :DDD Mut se on semmosta ;)

Huomenna sitten naamalaamat kohti Lohtajaa, Pahojen kentällä nähdään! ;)