Pitäis kirjoittaa aina heti ku tulee jotain aihetta siihen, ei tälleensä muista mitn...

Lohtajan tokokoe meni aika reisille johtuen ohjaajan kettuuntumisesta seuraamiskaavioon :D Pisteitä en muista ulkoa, ei tainnu tulla ees tulosta. Vittumaista paskaa siis. Seuraava koe oli viikon päästä tuos viiden kilsan päässä joka meni vielä huonommin ku olin veettuuntunut vuorostani höpöttävään tuomariin ja höpöttävään liikkuriin, jesus että mua ärsyttää koko koe vieläkin :P Eli suurinosa liikkeistä meni nollille, miten yllättävää. Nyt ollaanki pidetty koe taukoa miettien, miksi kisataan ja mikä on täysin merkityksetöntä kisoissa - tuomari, liikkuri ja muu paska. Plaah. En tiä, kisaisko yhen, kaks vai ei yhtään koetta tälle syksyä. Let's see.
Sjoen kokeen jälkeen vaihdoin autoon koirat ja lähettiin ajelemaan Paimioon junnujen kanssa, sunnuntaina Varma depytoi näyttelykehät pentuluokassa ja Ruuti avoili vuoden tauon jälkeen :) Näyttelypaikka oli muksa, seura muksaa ja kaikki muksaa :) (VAIKKA sielä oli joku kehänlaidalla huudellut miten joku kehtaa tuoda rumia paimensukuisia kehään, saa Ruotsalais tuomarikin IHAN väärän kuvan koko rodusta! ;D ) Varman esitti taitava junnuhandleri Juni (en vaa yksinkertaisesti saanu sitä liikkumaan iloisesti mitenkään!). Urospennuissa oli yksi koira, narttu pennuissa kolme. Varma oli PEK1 kera KP:n ja lopulta VSP -pentu! O__O WTF?! Görän Bodegård toimi tuomarina ja arvostelu:
"Hyvät mittasuhteet. Hyvät linjat. Kaunis pää. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvät liikkeet sivusta, takaa hieman ahtaat. Kaunis väri."

Takaa liike tosiaan on ahdas ja pää on kesken kehityksen :P Väri on kyllä kaunis ja mittasuhteiltaankin korkeuttaan pidempi ;DD Haha. Hauskaa viihdettä! Suurkiitokset vielä Junille Varman handlaamisesta!
Ruutin kanssa pääsin itse kehäilemään, piru että koiran esittäminen on KIVAA :) Oli super hyper muksaa kyllä :) Ruuti sai toisen ERInsä ja sijoittui toiseksi avo nartuissa :) Arvostelu: "Mukava narttu jolla hyvät mittasuhteet ja raajaluusto. Ei täydessä turkissa. Hyvä pää, erinomaiset kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu hyvin"

Kaikkineen oikein onnistunut ja yllättävä reissu oli Turun elonäyttelyssä siisen :) Seuraavaksi mennään Varman kanssa pentunäyttelyyn 24.9 Hämeenlinnaan (Kasvista moikkaamaan samalla!) ja sitten olis yhdistyksen erkkari Jyväskylässä 2.10, jos Ruuti on turkissa vielä niin ilmoitan sen samalla, oli sen verran oudot tuomarit et käydäämpä kiertääs vähä. Kiitos Nitalle ja Antille yösijasta ja ruoasta! Mä vaan sika tuun ja syön aina kaiken. :( Hö!

15.8 palattiin juoksutauolta Ruutin kanssa uusien kouluttajien aksareeneihin :) Ekalla kerralla tehtiin jaakotusta ja mä OPIN SEN! WUHHUU, herrane aika, ristuksen isoo rasti peräseinähä! O__O ? Viime viikolla tehtiinkin pidemmästi rataa jossa tuntu olevan vaikeita kohtia jotka kuitenkin sain selvitettyä jotenkin ja Ruu oli pätskänä An kontaktilla :) Jaakotuksella (muistaakseni) ohjattiin se yks aita jonka jälkeen Aalle ja piti jatkaa juoksua eikä jarrutella minnekkää, Ruutiha veti kontaktit pois pelistä ja ryntäs meikän perään - sama uusiksi namialustalla - koira otti kontaktit ja nappas tietty makupalan ja sain reippaasti etumatkaa siihen, mun aita ohjauksetha meni vituillee ja uusiksi sama ja koira otti kontaktit muttei kattonutkaan sitä alustaa jolle se nami oltiin jätetty O__O Uskomato tyyppi kyllä! Tänään sitten takaaleikkauksia (niissä Ruuti on hyvä. TAI, näin mä luulin) jotka meni just niinku ohjattiin eli päin persettä <3 Mut tänää tuntu taas et hahmotin rataa ees jotenkin ja tajusin MIKSI joku kohta ohjataan näin eikä noin jne jne jne mutta olin ryhymän viimenen ja meiltä loppu aika kesken eli ei tehty koko harjotusta. PLA! Harmittaa toki mut kerettiin jotai ees. Möömöö, Ruut oli pätskä ja kulukaa niin vakavana menossa mukana :) Tommosen kans on ehottomasti kivaa aksailla (vaikka en meinannukkaa päästä juoksemaan ku reidet on nii hellänä viikonlopusta) aka leiriohjaajien palautevkl oli Espoossa ja hypeltii lauantai-illan kunniaksi vähä munamies viestiä :DDD Voin sanoa et tuntuu etureisissä, koittakaapa huviksenne ;) Lauantaina reenattiin tosiaan aksaa Frantsin Ninan opissa, samoin sunnuntaina. Vaikka Tuisku on aika ärsyttävä ohjattava niin tarttee kyllä hattua nostaa et Mumma pystyi tekemään edes jotain vaikka olin ite aika (lue, todella) ahdistunut molempina päivinä :P Molemmilla kerroilla vaan petras eikä laamaantunut lisää mikä on aika outo reaktio kyllä - sunnuntaina (vaikka oltiin "hinkattu" samaa jo pidempään) niin viimeisillä toistoilla tyyppi oli ihan "MENNÄÄN JO!" -fiiliksellä O__O Kummallista. Apua, olis lauantainaki pitäny kirjoittaa heti Ninan palautteet mun ohjaamisesta (joka oli paskaa molempina päivinä<3) mut ehämmä enää muista :( Sunnuntailta on muistiinpanoja - vippausta ja poispäinkääntöä ärrän ja veen kanssa. Mua alakaa aina ahdistamaan hirveästi tommosis tilanteissa ku aattelee vaan kokoajan kuinka kouluttajaa vituttaa ku mä oon niin daijuidiootti enkä tajua mitään ja ne sanoo mulle samat asiat kuuteen kertaan ja sit hahmotan sen ekan askeleen vasta ja noin 20 esimerkin jälkeen mä osaan sen toisen askeleen ja seuraavana päivänä oon unohtunu koko jutun jo :( Ja kun aksa on mulle noin vaikeaa niin mun mielestä on tosi kummallista että pohjimmiltani haluan kuitenkin oppia ohjaamaan ja tajuamaan agilityä?! Hirveää masokismia, sanoisin. Puuh!

Mulla on hallille nyt jopa oma avainkin :) Tarttee ens kuulle maksaa kk-maksu niin pääsen reenimään Ruutin kanssa keppejä verkoille, Tuisku meni niillä yks ilta tosi kivasti vaikka hyppäski pari kertaa tasaloikkaa verkon yli XD Taitava tyyppi! Varmalla tosiaan alkoi juoksu kutakuinkin 7 kkn ikäisenä ja ootellaan innolla et ne loppuu ja päästään reenimään hallille siivekkeillä ohjauksia :) Ruuti pitääs ilimottaa vielä startteihin tälle syksyä, katsotaa mihi lähetään. Kokkolaan ja Pietarsaareen tais olla viimeset ilmot tänään aka ei sinne, kepit pitää osata vähä itsenäisemmi ensin :)

NII! Ja Varman kanssa käytiin mätsäreissä viime viikolla ja molemmista punainen nauha ja toisessa pentujen toinen! Go Stina <3

Niin, terveyspuoltakin vähän: Ruutista tuli monivammane :P Ensin alko silmä rähmimään ja diagnoosina kyynelkanavien tukkeutuminen (toinen melki tukossa ja toinen tukossa), maxitrol silmätipat. To oli kontrolli ja samalla näyte korvista - hiivatulehdus kummassakin, canofiteä ja putsausta 10 päivää. EIKÄ siinä vielä kaikki, samaisella reissulla huomattiin että takakannus oli turvonnut ja märkä, oli siis keskiviikon hakureeneis revenny mettässä juuresta ja koira oli nuollu toki kipeää varvasta koko yön :( Varvas ei vaivaa ainakaan nyt mutta eipä sitä voi hakuilemaankaan ottaa ny :( Josta päästään seuraavaan - sain Ruutia laihdutettua 3 viikossa puoli kiloa! :) Ollaan käyty nyt kolmesti reenaamassa porukalla hakua, Varma on tehny vierailla maalimiehillä vaan motivaatiota ja kerran tuuli-ilmaisua - no prob :) Tuisku on ollu kaks kertaa mukana ja muistellu hakua, ei siinäkään ongelmaa :) Ruutista tarttee vaihteeksi olla super onsku, etenee metsässä uskomattoman itsevarmasti ja tuntuu keskittyykin aina välillä eikä kaahaa ;D Tuuli-ilmaisu reenit ok senkin kanssa ja haukkuilmaisun reeniminen on hyvällä mallilla. Aka toivotaan että varvas toipuu tai leikataan pois mahd pian nii päästään jatkamaan ;) Varman kanssa päästiin LKH:n pentukurssille, saapa nähdä mitä meidän pään menoksi keksitään :)

Tokoa ollaan tehty kaikkien kanssa viikottain ja tänään sain aikaiseksi käydä starkilta kysymässä tunnari rimaa ja torstaina saa hakea :) Sitten alotetaan Tuiskun kanssa tehoreenit sen perkeleen tunnarin kanssa :D Tänään tehtiin törppöjen kanssa ja meikä törppö tyri vaihteeksi ja vituiksihan seki reeni meni :D Ruutua tehtiin hyvällä mielellä ja tajusin onneksi lopettaa todella onnistuneeseen toistoon. Ruutikin etsi omaa kapulaa heinikosta ja voin sanoa et tuon koiran kanssa tuskin tulee samanlaisia tunnarin kanssa ku Tuin kanssa, sen verran pätevästi tuo omaa nokkaansa osaa käyttää :) Varman kanssa tänään vähän aksa ohjauksia, kropan hallintaa ja kutsuruutu. Jos huomenna olis aktiivinen ja tekaasis koirille jäljet tuohon pellolle :) Ruutille vois itseasiassa tehdä pellolta mettään ... Think...

Mä en tiedä mikä siinä on mut syksyllä tulee aina hirveä treenaus into :) Liekö Kannuksen peruja... ;)