Jotenki tuntuu et justiinsa oli elokuu ja nyt on jo joulu! Käydään siis pikakelauksella läpi mitä ollaan tehty :) Tai lähinnä kisat ja näytelmät :D

2.10 Suunnattiin Jyväskylään Lappalaiskoirien syyserikoisnäyttelyyn. Kehään oli ilmoitettu Varma (7-9kk narttupennut) ja Ruuti avoimeen. Varma kävi ensimmäisenä kehässä ja tapansa mukaan käyttäytyi kauniisti, antoi tuomarin tutkia ja näytti upeat liikkeensä hienosti :) Varman arvostelu "Reippaasti esiintyvä, ryhdikäs narttupentu. Feminiinen pää. Tasapainoiset kulmaukset. Oikeat mittasuhteet. Voisi kantaa häntäänsä korkeammalla. Melko hyvänlaatuinen turkki. Erittäin hyvä askelpituus" äytelmät :D Hännänkannon huonous johtuu tosiaan siitä jyrkästä lantiosta mutta nyt (kun koira on 2 kk vanhempi mitä erkkarissa) voin sanoa et lanne on kyllä parantunut :) Narttupentuja vanhempien luokassa oli muistaakseni 13 joista Varma sijoittui lopulta neljänneksi (ilman KP:tä, NYYH!), tuomarina oli siis Harri Lehkonen.
Pentujen kehästä juoksin höyrypäänä avo-narttujen kehälle jossa kaikki jo sopivasti olivatkin laskettavana :P Koira vaihtoon ja lihapulla taskuun ja neiti Ruu kehään. Noin nopeasta vaihdosta johtuen mulla oli kehässä koira joka ei malttanu paljoa seisoa XD Vaan tyyppi hyppi tasajalkaa mun naaman korkeudelle "lihapulla, lihapullaaaa, lihapulla! liiiihaaaapulla!" :DD Hällä oli niin hauskaa! Malttoi se kehotuksesta toki olla paikallaan ja misseillä kauniisti mut mun mielestä oli kaunista katsella ku muut tapittaa hievahtamatta ja tää yks riekkuu ku mikäki apina XD Paras <3 Ruuti oli aikalailla viimeisenä yksilöarvostelussa ja erinomainenhan sieltä tulla napsahti! Olin ällikällä lyöty kun niin moni oli tullut EHn tai jopa Hn kanssa kehästä pois. 27 nartusta vissiin 8 sai ERIn :O Jussi Liimatainen oli tuomarina ja arvostelu kuuluupi näin: "Erinomaista tyyppiä oleva hyvärakenteinen narttu. Hieman kevyt kuono-osa, muuten hyvä pää. Kookkaat korvat. Hyvä kaula ja erinomainen etuosa. Hyvät raajat. Tasapainoinen runko. Kauniisti rakentunut takaosa ja hyvä hännänkiinnitys. Kauniit tasapainoiset liikkeet. Hyvin niukka turkki" taTuohon onki hyvä päättää tämän vuoden näyttelyt, molempien koirien osalta joten messari jäi varmalta väliin tänä vuonna. Onneksi en ilmonnut meinaan tyypilta läks paria päivää ennen messaria tukka :) On sitä vieläki mut puol pussillista on irronnu!

22.10 käytiin Kokkolassa sitte Herralalle näyttääs et kyllähä se Lapinkoira kulukoo eikä me luovuteta, NIH! Kuluki sitte nii hyvin ekalla radalla et tulla tupsahti A:lta naamalleen alas :( Rata jatkettiin loppuun ja hyllytin ku korjasin lentokeinun. B-radalla kaks kieltoa (pussin jälkeinen aita kierrettiin ja minä ohjasin sen väenvängällä keppien väärälle puolelle) mutta saatiin siis ensimmäinen alle ihanneajan oleva tulos! -3,32 :) Jee! Kisojen jälkeen käytiin osteopaatilla näyttääs selkää ja perkeleen kipeähän se oli, Vöyrin kisat jäi väliin, samoin Pietarsaari joten seuraavat startit otettiin nyt sunnuntaina Seinäjoella. Tuomarina oli Johanna Nyberg ja ykkösten radoiksi minusta oikein mukavia ja meneviä, suorat putket vähä häiritti menoa XD Kaks agirataa ja viimeisenä hypäri - Kaikilta HYL :D Mutta neidissä oli vauhtia ja ai että mä tykkään sen asenteesta! Aivan huippumahti nyt ku "pennut" ei häiritse elämää!

Varman pahimmat teineilyt alkaa olemaan takana, jihuu! Agilityhallilla hää menee samalla rytinällä eteenpäin ku ennenkin, viime viikolla päätti mennä a-esteen ihan oma-aloitteisesti, jätti sydän pari lyöntiä välistä :D Koitettiin sit samaan syssyyn puomia ja hyvin onnistu sekin :) Enimmäkseen ollaan kuitenkin leikitty ja jahdattu nameja, kaikkea millä sais siis turboa pyörimään :) Ollaan saatu myös todella hyödyllisiä vinkkejä osaavammilta ku pyöritään Varman ja Ruutin kanssa koulutusohjaajille tarkoitetussa ryhmässä jossa opetellaan ohjaustekniikoita - tosi hyviä vinkkejä ja ihanan rautalankaversiona kerrottuja ;:D Josko mustaki 5 vuoden päästä vois tulla pätevä agilitykouluttaja muille? :D Toivotaan!

Enimmäkseen siis aksaa tehty syksyllä, jonkuverran tokoa (josta Ruuti on ollu liekeis? hää?), pari kertaa ollaan oltu hakuilemassa Hannan ja Lunan kanssa eli taas voi todeta et lapinkoirat on monipuolisia harrastuskavereita :)Tarttis alkaa Ruutille vääntään tottista jos sille sais BHn ja pääsis hakukokeeseen joskus tulevaisuudes :) Tai metsäjäljelle..

Ruuti jää kuin jääkin toivottavasti harrastuksista tauolle - Pupsejaaa! Yhtä erittäin komeaa herrasmiestä kysytty sulhoksi ja nyt jännäillään mitä vastataan, ei meidän pentuhaaveita ainakaan heti lytättykään! :) Jee! Olis hyvä saada ne pennut tähän talvelle (touko-kesäkuuksi luovutukseen) niin päästäis sitten kisaamaan normaalisti syksyksi taas :) Jos kesäjuoksusta astuttaa niin tuntuis et menee enemmän kisoja "hukkaan" ku keväällä. Katsellaan nyt siiis :)

Loppuun vielä videolinkki meidän Kokkolan ratoihin sekä viikonlopun ratoihin :) Ihastelkaa pienen pätevän lapinkoiran kaahaamista, äitin musnu <3 http://tuiruu.kuvat.fi/kuvat/Videot/11.12.2011+Sein%E4joki+MAXI1+A-rata+Ruuti.AVI