Katselin SAGIn järjestelmästä meidän tän vuotisia kisastartteja, yhteensä 35 ajalla maaliskuu - joulukuu, matkaan mahtuu parisen viikkoa saikkuilua ja "pentuloma" 2 kk.

HYL x 14 kpl
RV 5 x 6 kpl (3 alle ihanneajan, 3 yli ihanneajan)
RV 10 x 5 kpl (1 yliaikainen)
0 ratoja x 7 (Joista LUVAn arvoisia 5, yks yliaikainen 1,58s ja yks -5,03s)
Ykkössijoituksia x 5
Kakkosena & kolmosena x 7 

Ei nyt ihan hirviän huonosti menny tää vuosi, "ensimmäinen nolla ykkösistä" oli tavoitteena ja nyt ollaan viimeistä LUVAa vaille kolmosluokkalaisia :) Mutta kirjaan ylös ainakin nuo HYL-ratojen "syyt"

1. Kokkola = Ohjaaja myöhässä, luovutus. BLÄÄ!
2. Vöyri = Oli pikkuuse sujuva ja IHANA rata! Mutta lopussa huono ohjaus renkaalle, hyppäs sivusta, uus huono ohjaus ja sitte HYL. HÖ.
3. Kokkola = Ruu loukkas ittensä ekalla radalla ja oli tosi haluton hyppimään / tekemään mitään. Siispä lähdimmä radalta pois.
4. Kokkola = Liian pitkä päivä ohjaajalle, hyppyrata, paljon putkia, ei voi muistaa, koira kipeän oloinen, lähdettiin pois radalta.
5. Tampere = Päivän toinen rata, fiilis parempi, vauhtia on! Sujuvaa menoa kunnes koira huppista keikkaa sujahtaaki putkeen "hei hei"
6. Seinäjoki = En tehnytkään niinkun olin rataantutustumisessa suunnitellut, bling, puolenvaihto tökkäs ja koira meni omia reittejään "hei hei".
7. Vöyri = Takkua, takkua, takkua! Ei ollu fiilistä oikee kummallakaan ja tultihin sitte pois radalta kesken :P
8. Lieto = Ohjaajan aivan totaalinen blackout vaikka tehtiin sujuvaa nollarataa? Karsea tunne... :(
9. Lieto = WUT? Ohjaaja on hukas jo toisella esteellä, ei mitään käryä miten mä yritin sen "ohjata" siihen hypylle? Hmm. 
10. Lieto = Väärä putkenpää mut hakipa esteelle!
11. Lapua = alla ensi 5 kepeiltä ja 5 rimasta ja irtos tooosi hyvin viimeselle esteelle - sen ohi, lähinnä :P Ja hyppäs takasi. Pitäs ohjata loppuun saakka !
12. Lempäälä = Ihan sujuvaa nollarataa kunnes luulen "ohjaavani" koiraa kepeille mut eeeei, se meniki putkeen. "hei hei"
13. Lempäälä = Ei oltu kummakkaa oikee kuusalla ja sitte luovutus jeejee mennää.
14. Seinäjoki = Väärä putken pää, videolta katottuna koira katsoo sitä oikeaa päätä mut laittaaki jarrun pohjaan ja sujahtaa siihe lähempään. "hei hei"


Ongelma? No ohjaaja ;) Rataantutustumisiin tarvisin kyllä jotain järkeä. Pitäis oikeasti miettiä sitä koiran linjaa ja omaa selkeyttä, ne kädet kuosiin ja tarkkuutta, perkele. Sujuvuutta ja liikettä, that's all. Ei seisoskella tyhjänpanttina ja ooteta et koira tekee työt. Tuollaset "oho menin tonne" hylyt on kivoja tuollaisen koiran kanssa, hyllystä viis kuhan koiralla on kivaa :) Ei varmasti kanna tälläinen ajattelu normaalisti pitkälle mutta jos koira hylyn tekee niin se on syystä tai toisesta mun syytä niin pidetää sitte ees kivaa koko rahan edestä. Mitä tulee noihin rv 5 ja rv 10 ratoihin niin selkeästi on tullu enemmä ratavirheitä kun on ollu enemmä vauhtia (kuinka yllättävää?) listataampa nekin.

VITOSET 

1. Vöyri = Ekan aidan ohitus, eka kerta, WUT? 
2. Kokkola = Kepit
3. Kokkola = Viimesen aidalta kielto. Rytmitykset meni puomilla persiilleen eikä yksinkertaisesti oliskaan voinut hypätä vipaa satuttamatta itseään.
4. Tampere = kielto aidalta, putken jälkeen. Ohjaajan moka, tein just niinku mietin et "en varmasti tee" ja ohihan se tuli!
5. Seinäjoki = Viimenen aita, rima tippu. Rytmitykset meni persiilleen taas kun hopotan "menemenmene"
6. Vöyri = Meleki väärä pää putkesta mutta sain pelastettua, kielto.
7. Seinäjoki = kepit
8. Seinäjoki = juoksi putkensuun ohi.

KYMPIT

1. Maalahti = tippukohan rimoja? Tästä ei oo kyllä mitää muistikuvaa :D
2. Maalahti = eka rima tippu, jätin liian lähelle. Tokavika tippu kans, silikka vahinko.
3. Seinäjoki = ainaki yks rima tippu? Olisko tippunu toinenki? En muista.
4. Vöyri = kepit ja puomin alastulo kontakti (oikee törkkään sen "ohjauskädellä" pois kontaktilta, moro.)
5. Seinäjoki = Puomin ylösmeno kontakti ja kielto (puoli pyörähdys) ennen keppejä.

Vitoset on ollu semmosilla "ihan ok keinuhevosmeininki" radoilla, joko heti alussa tai loppupuolella, muuten kivaa rataa eli nää "melkein luva" -radat. :P Kympeissä on sitte ollu vauhtia selkeesti enemmän ja sillo tuleeki enemmä "roiskittua", puomin kontaktit ja rimat lentelee. Kummat sitte mieluummin otan? Tykkään ku koira menee vauhdilla et mennää sitte ja roiskitaa :P Saadaan ne rimat sitte taas pysymään ku ei kiinnosta niin painattaa. En siis oo ollu huolissani tuon kontakteista tai rimoista, vauhti on niin kiinni sen kiimakierrosta ja kunnosta että ei se aina kuitenkaa sata lasis oo menos... Touko - kesäkuussa (jolloin kympitki on tullu) Ruutilla on ehdottomasti ollu vauhti parhaimmillaan, heinä-syyskuussa vauhti lähtikin hiipumaan (ja silloin on tullu noi vitoset). Jännittävää.

Mitä pitääs ny sitte tehdä? No, ohjaajan pitäis ensinäkin oppia joskus ees pikkuusen ohjaamaan tuota koiraa. Koiralle pitäis opettaa kepit, räjähtävä lähtö (hetsiä), loppusuoraa (rytmitystä esim 4 peräkkäistä hyppyä jonne saa irrota) ja sit vielä niitä keppejä. Semmosta tänää, tack och adjö!