Oltiin viime kirjoituksen jälkeen Jennin kanssa ulkona savukkeella. Tuli fiksu (?) idea tähän meidän treenaamattomuuteen :D Elikkä, kirjoitettiin paperille, mitä tulisi treenata, mihin kiinnittää huomiota erityisesti ja sitten "päiväohjelma" :D Saas nähdä onnistuuko. Ja yksi syy näihin listoihin oli se, että mulla meinaa karata mopo ihan totaalisesti käsistä, ku treenaan pienempää kakaraa 4218964168 asiaa opeteltavana ja arvatkaapa, muistanko koskaan olla treenaamatta kaikkea?! Enni. Mutta, tässä listat, mitä ylös kirjoitin:

Tuisku

Treenattavaa?

-
Tunnari
- Ruutu
- Luoksetulon pysäytykset
- Liikkeestä istu (pitää yllä samalla liikkeestä maa & seiso-juttuja, idaria?)
- Paikallamakuu
- Luoksetulo
- Seuraaminen
- Metallinouto
- Hyppynouto
- Kaukot

Mihin kiinnittää huomiota?

-
Liikkeiden hiominen mahdollisimman varmaksi, ennen kokeeseen menoa, yrittää päästä harjoittelemaan oikeaa kisatilannetta
- Yrittää treenata ilman, että koira paineistuu vastoinkäymisistä. Osata siis kannustaa, vaikka meneekin huonosti eikä menettää malttiaan "voi tee ny prkl jotaki AAARRRGHH!" :D
- Leikkimisellä ja huumorimielellä treenaaminen, niin että molemmilla OLISI hauskaa, eikä niin pirun totista, mitä on nyt viime aikoina ollut.
- Miettiä erilaisia palkkaustapoja, naksutin enemmän mukana, namialustojen hyödyntäminen
- Muistaa pitää vapaapäiviä / vapaa viikkoja molemmille koirille.
- Jättää välillä tokoilut sikseen ja keskittyä muihin lajeihin (Haku, jälki yms.)

Huah. Siinähän sitä jo oliskin. Laitetaan tähän vielä toi viikko-ohjelma, ihan siltä varalta jos ja kun kadotan tuon lapun :D

Maanantai:
Seuraaminen. Käännökset, askeleet eteen/taakse/sivuille, paikka, kontakti, kestävyys, varmuus.
Liikkeestä istu. Nopeus! oikea taktiikka istumiseen

Tiistai:
Metalli, hyppynouto
. Innokkuutta molempiin lisää ilman, että kapulaa aletaan naljaamaan. Palautus nopeaksi ja "suoraksi" (tekee kunniakierroksen aina kun on palauttamassa kapulaa, sellaisen pienen typerän ringin...) hyvä pito kapulalla, ja sivulla kapulan sylkeminen unholaan!

Keskiviikko:
Paikallamakuu.
Varma "maa" käsky ja varma istumaan nouseminen. Ja suurimpana ongelmana: MAASTA EI NOUSTA, ENNENKUIN MINÄ SIIHEN LUVAN ANNAN! Eli paineistuminen pitää saada pois...

Kaket.
No ensinäkin: HUOH! Vois kyllä vähempää kiinnostaa näiden treenaaminen :D Niin takkuamista mulle kyllä. Eli joo, asennonvaihdokset nopeammiksi ja varmemmiksi, takajalat kuosiin ettei liiku eestaas joka välis. Mutta jotain edistystä on tässä kyllä tapahtunutkin! :) Viime kokeessa kakeista ei tainnu tulla mitää pisteitä...? :D Huah!



Torstai:
Ruutu
. Varmuus, nopeus ruutuun mentäessä. Seisominen, maahanmeno ja seuraaminen eli loppuliike kasaan, kun vauhtia ja varmuutta on tarpeeksi.

Luoksetulo.
Hetsejä, superpalkkoja, namialustoja ... Palkkaustavat saa muuttua siis. Paljon läpijuoksuja, ei pysäytyksiä ennenkuin ne on oikeasti varmat. Tuiskulla ei oo mitään kiirettä siis mun luo (ilman painetta) eli jotain pitäis tehdä.

Perjantai:
Tunnari.
Kapulan piilottelu jatkuu, vaikka hylkäsin ajatuksen jo yhdessä välissä koska Tuisku nälväsi kapulaa, tai siis rutistaa sen hampaiden välissä silleen ärsyttävästi *kruuuuts* ... Palautus varmaksi tässäkin, jo kerran löydetty mutta nyt kadotetun innon löytyminen uudelleen (ilman nälväämistä...) vauhti ja non-sylkemistä siis treenataan. Kapulan etsimistä pimeässä näin aluksi, jossain vaiheessa kapula "kasasta" oman kapulan löytymistä.

Viikonloput lepopäiviä, lukuunottamatta normaalia liikkumista TAI jos intoa on, treenataan viikon huonointa liikettä.


Ruuti

Treenattavaa? (...liikaa...)

- Leikkiminen+nouto
- Sivulletulo+käännökset
- maahan
- istu
- maa
- seiso
- luoksetulo
- paikallamakuu
- "seuraaminen" + kontakti
- erilaisia palkkaustapoja!

Mihin kiinnittää huomiota?

- Innokkuuteen (Innokkuuden säilymiseen, treenien pituus yms)
- Kontakti!
- Molemmilla hauskaa
- Leikin varjolla, ei "totista" eikä vaatimista
- Joskus naksulla, joskus ilman, leluilla, nameilla, kontaktialustat ymsyms


Maanantai:
Seuraaminen. Sivulletulot, käännökset, kontaktikävely, paikanvahvistaminen

Tiistai:
Luoksetulo.
Varmuutta, kiinnittää huomiota siihen että paikalla pysytään. Palkata myös "kesken liikkeen" istumisesta, ei aina kutsuta luokse vaan palataan viereen, karkuun lähtemistä tms. Nopeus ja halu mun luokse on onneksi suht kova, se siis ok ;P Palkkaustavat vaihtelee.

Istu. Samallahan tuossa tulee istumista treenittyä. Oikea taktiikka, "liikkeestä istumista", nopeutta, tehdä liikkeestä pennulle mukava.

Keskiviikko:
Paikallamakuu. Ennen tätä siis pitää hioa maa varmaksi, toki voi sivullakin ohjailla koiraa maahan, en tosiaan tiedä, kannattaako se sitten tulevaisuutta ajatellen ...? Pieniä välimatkoja, tuttujen koirien kanssa häiriötä aluksi, kontaktiin huomiota -> ei tee liian nopeasti liikkeestä koiralle vaikeaa vaan etenee niin hitaasti että kontakti PYSYY kokoajan...

Maa. No, apujen häivyttäminen. Tekniikkaa hioa ja pitää huolta, ettei palkkaa lonkasta ;P

Torstai:
Seiso: ... Ihan yleistä treeniä vaan, ei tässä oo mitään ongelmaa ollut vielä, reenaamisen puutetta!
Ja hyppy, mitä ei oteta ennenkuin seiso on valmis.

Perjantai: Leikkiminen. JEE, Perjantai on leikkipäivä! Eivaan, ihan oikeasti treenataan leikkimistä, voiko typerämmältä kuulostaa? :D Noo, harjoitus tekee mestarin. Leikin ohessa otetaan myös noutoa, leikin varjolla.

Viikonloput lepoa. Pennun kanssa ei tehdä viikolla, jos tuntuu väsyneeltä ja innottomalta. En halua sille kuitenkaan mitään loppuun palamista :D Ruttusen ehdoilla, saa nähdä kauanko se jaksaa tällä tahdilla (kauanko minä itse jaksan?) aika hurjaltahan tuo lista näyttää varsinkin pennulle, mutta hei, onhan se nyt jo perkeles 6kk, pitäis jaksaa! :D Katsellaan, katsellaan.

Ainiinjoo, ja päätin että jos tytöt näyttää veettuuntuneilta, niin ei treenata tokoa vaan opetellaan typeriä temppuja, ne onnistuu aina ja koirilla on yllättävän hauskaa (ja mua lähinnä kyllä veetuttaa mut...)

Huah, ja sitten nukkumaan. Huomenna koulutusnäytöt aamusta (iik) ja iltapäivällä ilmeisesti "normikäytäntöä" hallilla. Tytöt mukaan koko päiväksi eli keskiviikon osa jää meiltä huomenna ehkä treenaamatta kun tehdään päivän mittaan varmasti ihan tarpeeksi kaikkea.