http://www.youtube.com/watch?v=vOf78z3Hi4U&feature=related, aivan mahti soundtrack, eikä leffassakaan mitään vikaa ole. :)

Tarttis aktivoitua tän bloginki kans joskus muttakun ei jaksa kirjoittaa kaikista treeneistä tänne aina perusdiipadaapaa. Jota nyt kuitenkin ajattelin kirjoittaa. Hehe.

Ruutin valeraskaudet oli ja meni ja nyt alkaa koira olemaan pikkuhiljaa "parhaimmillaan". Eilen tehtiin perus simppeliä rataa ohjatuissa, pari "uuden" tyyppistä kohtaa ja mallia millä ne voi viedä ja olipa muksaa kuulla et mun koira kääntyy tosi pienessä tilassa ja on näppärä! NÄPPÄRÄ! Nih, ettäs tiedätte. Torstaina käydää repäsemässä vielä semmoset vauhtirallatukset ja lauantaina onki 3 starttia Kokkolassa. Sama tuomari ku viimeksi, toivottavasti NYT päästääs jopa radalle asti ;) Lupasin itelleni ja ennenkaikkea koiralle et jos ekat hypyt meinaa luonnistua nii skipataan ja mennää muute vaa riehuun radalle :D Alakaa jo jännittään mut toisaalta ootan et pääsen ratailemaan kisoihin, nollat on epätodennäköisiä mutta hauskaa pyritään pitämään.

Mistä päästään seuraavaan aiheeseen - Varmaan. En missään nimessä haluais syyllistyä tähän samaan saakelin omien koirien ainaiseen mollaamiseen mut tartteepa sanoa et on neidillä aika hirvittävä teinarikausi menossa :D Varma oli pentu mulla ollessaan ehkä toukokuuhun saakka (eli kaks kuukautta) ja sitten se kasvoi isoksi ja oli helppo koira, tää siitä oli siis odotettavissa :D Voi LUAJA miten herkkää sen kans eläminen voi olla :D Viime viikolla se veti aivan hirveät kilarit ku hipaisin ja ihan oikeasti HIPAISIN sen kylkeä mun jalalla kun se teki lössön maahanmenon - tämän jälkee tyyppi jähmettyi ja kusi alko norumaan pitkin lattiaa -wooou. Maahan se menee nyt taas viikon huijaamisen jälkeen ihan ok:sti. Käytiin hallilla sen kanssa, teki putken pari kertaa jonka jälkee hirveet teiniangstit ja paineli muualle ja ihan OIKEASTI, se oli tosi ahnepossu meiningillä mut pari kertaa putkeen ja tyyppi oli ihan pla. :O Noo, se on semmosta. Annetaan teinin teineillä ja käydään välillä kokeilees reeneis, mitä siitä saa irti :) Pitääs päästä tekemään hakua ja jälkeä missä se sais käyttää omia aistejaan eikä mitää tollasta valmiiksi ajateltua / tai naksutteluja, niistä se ahdistuu. Ruutin teini-iästä on sen verran viisastuttu et täs vaihees kannattaa vaan hengittää syvään (ok, varma ei kestä sitäkään... ;D ) ja antaa ajan kulua. Suurkiitos ihanille ystäville jotka on takonu järkeä mun päähän ja jaksaneet kuunnella hädän hetkellä :) Ootte kultaakin kalliimpia <3

Ja kalleimmasta päästään Tuiskuun. Mumma, niinku sitä nykyään tapaan sanoa porskuttaa menemään, välillä tuntuu et meinaa dementia iskeä ja mumma mummailee ihan omiaan ;D Lihaksisto on fyssarin mukaan alkanu "kuivumaan" ja selkä temppuilee entistä enemmän :( Ok, viime kerran KUUSI lukkoa selkärangassa johtu tosin siitä että eräs hieman vauhdikas pentu rysähti lenkillä täysiä Tuiskun kylykeen :P Lukkojen avaamisen jälkeen soli selkeesti parempi, samana päivänä heti. Mut nyt alkaa taas tuntumaan ajoittain kankeelta ja kipeältä. Ku ei tiedä miten sitä jumppauttaisi, mistä se kipeytyy herkemmin ja jos jättää sen vähemmälle liikunnalle niin tuntuu et se vaan jumittuu enemmän :( Tuiskun kans on yritetty tehdä tokoa mut aina ku koira pääsee "huippuunsa" niin se ehtii kompastumaan tai liukastumaan jossain ja on sen näkönen et ei enää halua tehdä tai jos tekee niin varoo omia askeliaan ... Plapla, pakkasia ja liukkaita ootellessa :( Meinasin ilmoittaa sen vielä yhteen kokeeseen tälle vuotta mut mitäpä sitä ilimotella ku ei pysty reenaamaankaa täydellä teholla ... En suostu myöntämään itelleni et se mahtaa Tuiskun eläkepäivät häämöttämään. NO, katotaan nyt talvi fyssarin voimalla ja keväällä sitten uudestaan, mitä tehdään vai tehdäänkö yhtään mitään. Mummasui <3

Ja kerrottakoon vielä et Varma kävi viimosessa pentunäyttelyssään Tuuloksessa taannoin, ollen VSP -pentu kera KP:n, arvostelu oli aika surkia tosin :D Viikon päästä siitä käytiin erkkarissa ja matkassa oli molemmat flikat, Varma vanhemmissa narttupennuissa 11 pennun joukosta neljäs ilman KPta, arvostelu oli tälläkertaa hieman parempi tosin tuomarin suulliset kommentit ei oikein vakuuttaneet " Ja tää pentu antaa itestään tosi pitkän vaikutelman kun ei kanna häntäänsä tarpeeksi tiiviisti selällä, näyttää enemmän porokoiralta" Ja sitte sä sijoitat porokoiran näköisen suomenlapinkoira pennun?! Jessus, usko menee koko näyttelytouhuun tällästen kommenttien ja sijoittamisten jälkee :D
Ruuti kehäili tälle vuotta toista kertaa. Avoimessa oli narttuja hurjat 27 kpl ! T niinku Taikahalla eli Ruuti oli aikalailla viimesten joukossa, oli siis aikaa katsella mitä tuomari kehässä jakeli ja yllätyin, tosi paljon tuli EHta mutta myös Hta ja Ttä tuli, aattelin et ei mitää tsäänssejä ees EHhon. Tuomarin eka kommentti "antaapa tosi pentumaisen vaikutelman itsestään kun on näin lyhkänen turkki" jep, eiköhä sieltä napsahda nyt vihdoin se HYL. VAAN EI, kehäsihteeri lykäs käteen punaisen nauhan ja sano et tarttee ootella sijoituskehää vielä :O ?! No ei siinä, aattelin et siihen se sit jää mut mitä vielä, Ruuti oli lopulta Avoimenluokan ERI4 ! MITÄÄÄÄH? Arvostelun näettä täsä:

"Erinomaista tyyppiä oleva hyvärakenteinen narttu. Hieman kevyt kuono-osa, muuten hyvä pää. Kookkaat korvat. Hyvä kaula ja erinomainen etuosa. Hyvät raajat. Tasapainoinen runko. Kauniisti rakentunut takaosa ja hyvä hännänkiinnitys. Kauniit tasapainoiset liikkeet. Hyvin niukka turkki" 

That's mahh girl <3 Hölömöaivo Ruttune :)

Nyt ei ookkaa tälle vuotta enää suunnitelmissa ku noi Kokkolan aksat, Vöyrin aksat ja MAHDOLLISESTI messariin Varman kanssa. Katsellaan.
 

 

 

Ja niin, keväällä saatta ihmeteltäväksi flikat Lontoossa kertomuksen, viime vuotisen Pariisin päivityksen vastapainoksi - Kyl, lähäretään reissuhun <3 Elämäni naiset ja elämäni mies, tarttee olla kyllä kiitollinen moisesta :)