Varsin hohdokkaasti, Tuiskun osalta ainakin ::D

Mutta jos ensin kerron meidän lyhyistä mutta ytimekkäistä tiistaitottiksista. Heidi tuli ystävällisesti vähän tsikuleeraamaan, millasta paskaa tua meidän tottis on. Ensin kentälle Tuisku, oli seuraamisessa tosi skarppina ja iloisena, parasta seuraamista pitkään aikaan :) Tehtiin sekalaisesti vähän liikkeestä istumista (huonoja, as aina), kakeja (innokkaita mutta liikkui törkeesti...) ja vissiin luoksetulokin jonkunlaisena läpijuoksuna. Kaikenkaikkiaan tyytyväinen Frau Puiperin tekemisiin, Heidiltä tuli hyvä kommentti "Niin mikä teillä siinä voittajassa tökkii?" Niimpä, ku se tekis hommia tuolla tavalla mitä tiistaina niin eihän siinä mikään tökkiskään! Arr.

Sitten Ruuti johon olin henkisesti valmistautunut koko päivän, tiesin ja pelkäsin seuraamisen olevan täyttä paskaa niinkuin se yleensä nykyään on ollut (Tosin sunnuntainahan se teki nättiä seuraamista ku palkkana oli AH, kalannahkaliuskoja!). Ensimmäiset pätkät oli taattua Ruuti-laatua, korvat lintassa, pää matalana mateli perässä "Anteeksi ku oon olemassa ja kiva ku hakkaat mua aina" -tyylillä siis. Saatiin kuitenkin yks kiva pätkä aikaiseksi jonka jälkeen palkkasin ja reuhasin sen kanssa hetken aikaa maassa ja annoin Ruutin pussailla ja riehua mun ympärillä, jotenkin se pitää aina "nollata" jos menee ressille. Tän jälkeen seuraaminen oli aivan älyttömän kivan oloista! Korvat pystyssä, edisti mutta tuli oikeen niinku kunnolla mukana! Tehtiin pari lyhyttä pätkää ja sen jälkeen nollattiin taas, ai että koira oli tyytyväinen :D Yks luoksetulo, vauhti oli kuulkaas aika makia! Ja mikä parasta: Ruuti katsoi kokoajan mua ku kävelin siitä poispäin :D ! Hmm, käänty Ruttusessa joku nappi näköjänsä väärippäi ku nuan hyvin meni :) Eikä ees haistellu maata ku ehkä 5 kertaa, muuten oli tosi täpäkkänä mukana :) Ai että mä olin tyytyväinen, siinoli Ruutia parhaimmillaan! <3

Tänään käytiin sit tosiaan korkkaamassa meidänki jälkikausi 2010. Molemmilla jäljen pituus oli jotain 50m, Tuiskulla pari kulumaa, ei nameja joka askeleella ja loppupäässä oli piilotettuna maksalaatikkoa filmipurkkiin. Hmm, Tuisku oli aivan tulessa ku mentiin, nokka tippu maahan heti ku panta "napsahti" kiinni. Alussa yllättäen pyöri mutta lähti reippaasti (!!!) kulkemaan eteenpäin, välillä pysähteli mussuttamaan makkaraa. Kulmat ok, ensimmäisessä pyöri pikkuisen. Mutta vauhtia oli tosiaan aika paljon Tuiskuksi, häntä tötteröllä veti menemään mistä en kyllä oo tyytyväinen, koira ei keskittynyt oikeastaan yhtään (Mun Tuisku joka on aina niin rauhallinen ja tarkka jäljestäjä). Jälki päästiin loppuun enikeis, mutta filmipurkki jäi löytymättä niin koiralta ku multakin... Niimpä tietenkin, ainut purkki! SUATANA!

Sitte Ruuti. Jälki kutakuinkin suora, maggaraa joka askeleella, pituus sama ku Tuilla. Jälki oli taattua Ruuti laatua : Juostaan pää kolomantena jalakana ja samalla puhistaan ja koristaan ja ryitään ku ei tunnu meno oikeen hauskalta pannalla :D Jeps. Alakuun pyörimistä, muuten juoksee vaan jäljen päältä ja nappaa sieltä täältä namin. Pääasia kuitenki että jälki päästiin kunnialla loppuun, välillä piti vaan ottaa koira istumaan ja vähä fundeeraamaan et mitäs ihimettä me täällä tehdäänkään - ajetaan jälkeä eikä juosta idioottina. Onhan se kiva et on intoa mut..... Täytyy vaa jatkaa ja alkaa tekeen pitempää jälkeä niin et toi kerkeis vähän päästeleen enimmät höyryt alussa pois.

Filmipurkki oli edelleen kateissa ja Ruuti oli viimeinen toivo. Päästin sen suht vapaasti menemään sen Tuiskun jäljen alusta ja tyyppihän meni tarkasti ja maltillisesti... ? Meinasin nakata hanskat jo johonki kankkulankaivohon ku ei purkkia löytyny ja samassa Ruuti jäi tuhuuttaan jotain mätästä aivan hulluna - siellähä se! HYVÄ RUUTI! <3 Tyyppi söi maksalaatikon oikein onnellisena, ähäkutti Tuisku... ;) Voi ku sais ittiään niskasta kiinni ja kävis taas vaikka maanantaina tai lauantaina ajaas jälkeä. Tuskin saan mut aina voi haaveilla!

Lauantaina on sitten Ruutin luonnetesti, huippu hauskaa nähdä Ruutin iskä (Maailman komein Lapinkoirauros, ihan siis <3<3) sekä tietenkin Ruutin kasvattajaa, Sannaa :) Viimeksi nähty... Ööö. 2008 Huhtikuussa Katselmuksessa Oulussa :) Ootan sitä ehkä enemmän kuin itse testiä. Mulla ei oo oikeastaan mitään hajua, miten Ruuti tulee käyttäytymään. OK, sen tiedän ettei se leiki tuomarin kanssa ollenkaan, saattaa olla kiinnostunut mutta siihen se jää. Pimiäs huonees taitaa kuunnella ryminää enemmä mitä ettiä mua. Kelkalla toivoisin sen pääsevän siitä yli mahd helposti, samoin ettei haalari ja tynnyri jäis kummittelemaan mieliin pitkäksi aikaa. Ääntä tullaan kuulemaan aika paljon ja uskon että seinässä se yrittää paeta tilanteesta ja siihen se sitten jää, mua ja itseään tuskin puolustaa :D Kun nyt päästäis edes läpi eikä meitä heitettäis pihalle nii HYVÄ!

Huomenna olis vielä töitä 11-19:30, tavarat autoon, koira kyytiin, Anun luo leikkaan hiukset ja siitä PRUUM PRUUM Kaustisille. Ja aamulla Haukiputaalle. Ja la-su yönä Tampereelle. Ja sitte maanantaina töihi. Huh. Wish me luck!