Kävästiin tekees pikatreenit koulun kentällä, Kati ja koiruudet toimi häiriönä.

Otin pitkästä aikaa ruutua noilla oransseilla kartiomerkeillä. Kävin tekemässä ruudun, vein kupin sinne jonne nakkasin pari makkaraa. Kävin pelastamassa Tuiskun tärykalvot Ruutin kiljumiselta ja kävelin rauhallisesti lähtöpaikalle. Perusasento ja käsky. Meni loistavan nopeasti, pienen koukkauksen teki ensimmäistä kertaa ikinä! Taisiis, kaarsi vähän oikealle kun meni mutta jatkoi suoraan loppumatkan ku tajus homman. Sit vietiin yhdessä nameja sinne ja uusiksi -> paremmin. Vauhti on nyt jotain taivaallisen hienoa ! :D Aina kun menee kupille -> naks ja käyn itse viemässä vielä palkan sille. Ajattelin vaikeuttaa, eli kun koira oli namit kupista imaissut ja kääntyi mua kohti käsky "maa" ja sitten kävin palkkaamassa taas ruutuun. Tein tän "kaavion" siinä ja puolessa välissä kutsuin seuraamaan -> Mieletöntä vauhtia pinkoo sivulle ! :) Muutenkin on tosi kiva nähdä Tuisku tuollaisena, virtaa on vaikka muille jakaa ja se oikeasti _haluaa_ tehdä. :D Siitä on pitkä aika kun tekeminen on tuntunut tältä! Noita tein pari kertaa joiden jälkeen olisikin pitänyt jo lopettaa. NOH, hain kupin pois ja lähetin -> Koiralla ollut minkään valtakunnan käsitystä, mihin pitää mennä -> Irtoaakohan se kokeessa, samantyyppisellä hiekkakentällä ruutuun? Alkoi vähän epäilyttämään. Tätä on treenattava siis lisää ilman näkyvää kuppia, välillä kupin kanssa ja välillä kosketusalustalla tai esim lelupalkalla. Harkitaan :) Viimeiset toistot meni aika päin peetä mutta sain mä sen sinne ohjattua, jokatapauksessa :P

Tuisku tauolle ja Ruuti kehiin. Oli neiti kerännyt taas itseensä aikamoisen latauksen energiaa yksin kiljuessaan :D Kuppiin olin vienyt jo aiemmin palkan, menin lähetyspaikalle ja annoin käskyn -> innokkaanapa tuo läksi, teki samanlaisen kaarroksen kuin Tui? Mutta meni kuitenkin loppuun asti. Ruutilla ei mitään odottamisia tehdä, kunhan vaan itse olisin sen verran nopee ja koira pysyis hetken paikallaan että pystyisin palkkaamaan sen ruudun sisällä vielä siitä että se odottaa sielä eikä lähde huiteleen ku namit on syöty :P Näitä tehtiin n. 4 toistoa, vietiin namit yhdessä ja juostiin lähetyspaikalle, nopeutta ja intoa ainakin löytyy ! :)
Pikkupätkät seuraamista tämän jälkeen -> koira oli hyvässä vireessä, halusi selvästi seurata (JEE !) ja oli skarppina :) Seuraamisen yhteydessä tehtiin käännöksiä ohjaamalla, paikalla käännökset otettiin ilman -> molemmat hyvin, olisi se ehkä pystynyt myös seuraamisen yhteydessä ne käännökset tekemään, mutta mieluummin varmistelen vielä :P Sitten otettiin paikallamakuuta, Kati hengaili Tyynen kanssa taustalla häiriöksi. Alku meni hyvin, palkkasin tiuhaan tahtiin ja vaihtelin etäisyyksiä. Välillä koira vilkuili mitä mun takana tapahtuu mutta pysyi asennossa ja suurinpiirtein kokoajan kontaktissa -> se että se EI pidä kokoaikaa kontaktia onkin ihan mun oma syy, mitäs otan niin pitkää ::P Palkka tuli joko suoraan "edestä" tai sitten menin seisomaan sivulle ja palkkasin siitä maassa olemisesta. Sivulletuloa ei uskalla ottaa, ennakoi tosi herkästi. Kävin myös pari kertaa kääntymässä sen takana, ei ongelmaa. Käskin Katia sitten tekemään enemmän häiriötä Tyynen kanssa joten alkoivat riehumaan mun takana. Tässä vaiheessa ois pitänyt mennä jo palkkaamaan ja lopettamaan koko juttu mutta odotin liian kauan. Tyyne karkas mun luo haistelemaan jolloin Ruuti ei enää kestänyt vaan lysähti lonkalle! Hm, tyhmä ohjaaja :D Kävin korjaamassa ja otin vielä pari lyhyttä pätkää ja sitten vapautus. Yhteensä ehkä tehtiin noin... 4 min? Mutta siis kokoajan palkaten, ei siis yhteen putkeen :D Ruuti takas kiljumaan tolppaan ja ...

Tuisku kentälle. Luoksetuloa, kokeenomaisesti, merkkeineen päivineen. Luoksetulo vauhdissa ei ollut vikaa, mutta seisominen oli edelleeeeeeeeen hidas ! Enemmän pallotreeniä, lyhyeltä matkalta ja toivoa että kokeessa pysähtyy jotenki ! ;D Maahanmenot loistavia, perusasennot nättejä. Näitä otin 3 toistoa ja lopuksi pelkkä läpijuoksu -> koira ei edes ennakoinut vaan faarttasi täysillä mun luo, edelleen! :O Tuiskusta on tullut ihan kummallinen - positiivisellä tavalla tosin ;)
Tunnarin piilotusta. Ensin hiekalle, tämä ok, nopea hakiessa ja palauttaessa, iloinen ja häntä heiluu. Sit mentiin heinikkoon ja siihen se taas kosahti :P Paska! No, etäisyys se sama vanha, 10 m. Koira lähti innokkaasti mutta OHOPS, idea hukku jonnekkin ja tuli taas se "mitä mun pitikään" -ilme :/ Lähetin uudestaan ja koira löys sieltä jonku toisen kepin "ai tääkö" :D Eli, sillä ei ilmeisesti oo käsitystä siitä että se tupakalta haiseva kapula pitäis etsiä, ei sitä rändöm kalikkaa ... Huoh. Lähetin uudestaan ja löysi (vahingossa?) ja sitten otettiin uudestaan. Toisella kerralla keppi löyty jo helpommin mutta paineessahan tuo oli ku äiti ei kehunutkaan siitä rändömistä :P Hmm, enemmän siis heinätreeniä nyt! Unohtamatta metsää, "avonurmea", hietikkoa jne. On meilläki ongelmat!
Kaukokäskyt, takapalkalla. Nopeat ja suhteellisen siistit, liikkui ehkä 5 cm eteenpäin. Pitää alkaa naksun kanssa ottamaan tuota istumista ja seisomista, se siinä on edelleen ongelmana. Mutta teki hienosti, oli kuulolla ja häntä heilui!
Takapalkka toi kaukoihin kentälläkin niin paljon itua että tesmasin samaa myös metallilla. Kuppi mun taakse, koira sivulle ja kapula ilmaan ja töks. "Hae", koira lähtee ihan sikanopeesti ja PALAUTTAA SAMALLA VAUHDILLA ! Silmät meinas päästä mojahtaa kentälle "MITÄ IHMETTÄ!" D: On sen kanssa ennenkin noutoa otettu ruokakupilla muttei se silloinkaan sitä tolla innolla tuonut. Tuisku JOPA törmäsi kun tuli perusasentoon! Kalikka pois suusta ja vapautus kupille.
Lopuksi otettiin vielä ihan heeeeeeeeeemo pitkä seuraaminen. Otettiin kaikkea, mitä voittajassa saattaa tulla, moneen kertaan. Seuruutin ainakin yli minuutin eikä kontakti tipahtanut kertaakaan! Seuraaminen oli jopa turhan tiivistä, koira painautu välillä jalkaa vasten! Koira oli kokoajan hereillä ja teki todella upeasti! Hienon seuraamisen jälkeen saikin tuplamakkaranamit sekä vielä vinkupallon kaupan päälle! Oli se kyllä onnellinen pallonsa kanssa! Siinä olikin meidän treenit eiliseltä, oon ihan sikke tyytyväinen Tuiskuun, mahtavasti se tekee hommia tätä nykyä! Toivottavasti siitä nähdään tuollainen into myös sielä kentällä ;)

Sitten vielä pikku-Puupi kentälle touhuilemaan. Lisää seuraamista, vire edelleen hyvä ja oli kuulolla :) Pari päivää taukoa tästäkin on näyttänyt tekevän ihmeitä! Myös sivulletulot olivat eilen mallikkaita, ripeitä olematta kuitenkaan epätarkkoja - ehkä jotain kehitystä tapahtuu vaikka tuntuu että ollaan edelleen sillä tasolla kuin Ruutin ollessa puolivuotias. Myös Katin mielestä meno oli muuttunut paremman näköiseksi, kiitos ! :) Seuraamisten jälkeen tehtiin vielä peruuttamalla seisomista ja vähän myös seuraamisestakin. Tätä tehtävä nyt pelkästään peruuttamalla, niin onnistuu tosi hienosti, koira pysähtyy heti ja jää myös niille sijoilleen. Seuraamisessa pysäyttäminen menee taas sellaiseksi säätämiseksi ettei kehtaa kyllä alkaa pilaamaan seuraamista nyt tuolla. Katsellaan.

Mutta kaikenkaikkiaan ihan sika hienot treenit, molemmat teki hommia skarppina ja iloisena hännät viuhuten! :) Kiitos seurasta Katille ja koiruuksille, Tialle kiitokset kyydistä! ;D

Tänään ollaan sitten lomailtu. Täällä kotikotona alkoi pesuhuone remontti ja paikat on mullin mallin :P Koirat on saaneet lomailla liikunnan merkeissä, Tuiskun kanssa käytiin kiertämässä seiskakilsa pyörällä ja lopuksi rouva vielä pulahti uimaan :) Mieletöntä vauhtia se ois jaksanut paanottaa ! Ravi on muuttunut hirmuisesti kesän alusta ja kestävyyttä tullut huimasti lisää :) Alkaa tulokset siis näkymään, ei se pyöräily ihan turhaa ole ;D + toi ruoka on edelleen niin passelia! JA, Tuisku on karvojen pudottamisen myötä myös pudottanut n. 2,5 kiloa ihraa :O Kesäkuussa painoin 17,5, eilen puntari näyttä tasan 15. Ei se kuitenkaan luuviulu minusta ole, lihas korvaa läskin :)