Oli muuten Tuiskun kanssa hyvin loistokas tänäänkin! Siis jos tokotreenit menis AINA noin niin eihä meidän tarttis huolia ikinä mistään. Koira oli NIIN kuulolla, innokas (haukahti tunnariin lähtiessä!) mutta teki kaiken kuitenkin säntillisesti. MAHTI! Uskomaton tyypi Tuisku :) Teki tosi hyvää näemmä käydä treenaamas sen kans kahdestaan + tuo sen selkähomman paraneminen toki on tuonu koiraan lisäpuhtia ihan eri tavalla. Lauantaina olis siis yökoe Vaasassa, ennen koetta ei ehditäkkään varmaan paljoa treenailemaan (ja näillä fiiliksillä onki aivan super hienoa lähteä kokeeseen :) Kokeessahan törttöiltiin noudot ja ruutu ihan huolella. Tänään oli tarkotus lähteä treenaamaan edellämainitut asiat natsimeiningillä mut eipä tarvinnu mitää kuria pitää ku kaikki meni ku vettä vaa!

Vihossa lukee ennen treeniä näin:

Seuraamista = Lyhyitä, vahvistavia pätkiä, mieluusti hitaassa käynnissä (tässä nukahtelee tosi herkästi kokeessa?)
Metalli, hyppy ja tunnari putkella ja kerpele, se koirahan sitte HYPPÄÄ ne palautukset.
Ruutu loppuun, alku kokeenomaisena ja yllärinä kissanruokaa ruudun takaosassa.

ja miten meni

Ensinäkin mä yllätyin jo siitä miten koira reagoi ku hain ruutumerkit autosta - jumankekka minkä huudon se alotti :D HÄ? Tuisku... Ok.
Seuraamisessa oli vähän kökköä, välillä nukahteli mutta pääsin puuttumaan napakasti ja koira heräs ko. liikkeeseen "AI MUN TARTTEE SEURATA TÄSSÄ HITAASSAKI, OK!" :D Hyviä toistoja tehtiin, lopetettiin siihen ku koira seuras yhtäjaksoisesti hitaassa n. 15 askelta käännösten kanssa mäjäyttämättä takapuoltaan alas. Pätevä! Tää on siis yks asia minkä takia helposti nukahtaa hitaassa - takapuolikaan ei pysy ylhäällä niin mitäpä sitä nyt seuraamaankaan silloin? Onnistuttiin :)
Tunnari: Kaksi piilotusta (hetsaus piilottaessa) 10 metrin päähän, haukahti myös tässä kun lähti etsimään mut Tuiskulla oli erittäin selvä visio siitä, mitä "oma" tarkoittaa. Kuono laski maahan heti kapulan kohdalla, ei mitään merkkejä paineistumisesta eikä yli keittämisestäkään. Aivan super <3
Metalli: Nopsakka, outo, raskas kapula muttei ongelmaa siinä, ehkä hippasen hitaasti nosti mutta palautus oli hyvä. Otin pari käännöstä ennen palautusta, ok.
Hyppynouto: Ei meinannukkaa kiertää paluuhyppyä. Yllärinä taskusta kissanruokaa ja koira oikeasti tuntu olevan yllättynyt. Jes!
Ruutu: Kerran kysyin missä, koira kohdensi, urahti ja alko täpisemään "JOKOJOKO", heti ku käsky oli annettu niin koira juos täysin suoraviivaisesti ruutuun, pysähtyi seisomaan ja huomas "Täälläkin on rasia!", hehaa, olenkin yllätyksiä täynnä ;D Ja Tui tyyyyykkäää <3
Loppussa pieni pätkä normi elbailua (yritin saada koiraa siihen "joomeennnukkumaanmoro" fiilikseen et voin nostaa uusiksi mut eipä menny :O Yleensä se juoksee kentän laidalle ku huomaa et lopetellaan "joo, öitä meikä nukkuu zzzzZZz." mut nyt kulki häntä heiluen mun peräs ku keräsin kamoja pois? :O Jokatapaukses, otin vielä källihyppyjä, jätin koiran vinoon hyppyyn nähden ja menin ite toiselle puolelle vinoon myös niin että oltiin Tuin kanssa vastakkain mutta hyppy oli mun oikealla puolella.  Ei ongelmaa, koira teki tän kolmella variaatiolla (kutsuna siis vaan tule) ja joka kerta hyppäs ilman ongelmaa. Jännä nähdä, mitä lauantaina tapahtuu.

Mutta valehtelematta - mä en muista onko meidän tokoilut menny koskaan noin ilosesti! Tehtiin putkeen hommia kuitenkin 20 minsaa ja koira oli ihan mukana :) JPPA tunnarissa...