Kerranki jotai tämmösiä ;D Heheh. Jonna siis tägäs. Katotaa saanko mitää järkevää.


Kysymyksiä.

1. Miksi juuri harrastamasi koirarotu?
 - Mun tekis mieli vastata että miksi ei? Mutta ei saa varmaa vastata kysymyksellä. Toisaalta, en ehkä tiedä miksi harrastan juuri Suomenlapinkoiria. Tai miksi harrastan niiden kanssa. Lapinkoira tuli alunperin vahingossa, vaan lainalle pariksi kuukaudeksi, en ollut koskaan suunnitellut itselleni sen rotuista koiraa. Mutta varmaan tää perussetti: mut on kersasta asti kyllästetty Lapilla ja isä on hirrrrvee "lappifriikki" joten mä IHMETTELEN miten meidän eka koira ei jo ollut lappalainen. Mä tykkään Lapin luonnosta, historiasta yms, jotenkin siis heidän alkuperäinen koirakantakin kiinnostaa.

2. Mitä ominaisuuksia toivot koiraltasi? Siis esim. pentua valittaessa.
 - Ruutihan on ensimmäinen mulle tullut pentu, Tuisku, Oliver ja Simba oli kodinvaihtajia. Ruutia en valinnut itse. Varma valitsi minutl. Ruutin halusin juuri tuosta yhdistelmästä vanhempien sisarukset tavattuani ja niistä tykättyäni :P Hippu & Ruka yhdistelmä olis ollu mulle silloin varmasti mieleisin mutta kovasti kelpuutin Hipun veljen ja Rukan siskon pentueen ku sellainen julkistettiin :) Mulle oli siis tärkeämpää saada koira ko yhdistelmästä ja luotin että Sanna valkkaa mulle parhaan pennun. Ja oikein hyvän valinnan teki :) Varma oli tarkotus valkata kahdesta tytöstä mutta tyttö valkkaski mut. Mutta tommosesta 5-7 viikkosesta varmaan lähinnä katselen sitä, miten se liikkuu, tutkii ympäristöään (Uteliaisuus) ja liikkuu oudoilla pinnoilla. Miten suhtautuu vieraaseen ihmiseen ja leikkiikö, onko ahne jne.


3. Miten innostuit päälajistasi, mikä siinä kiehtoo?
 - Mä en kyllä tiedä mikä on mun päälaji :P Ei oikee mikää.
 
4. Kuinka usein treenaat?
 - 0 - 5 kertaa viikossa, 1-3 koiraa.

5. Missä haluaisit olla parempi?
 - mm kaikessa. :/

6. Mistä koirasi taidosta tai ominaisuudesta olet erityisen ylpeä?
 - Varma on super helppo ja mukana kulkeva otus joka ei paljoa ressaile vaan vetää unta palloon jos mahis on. Heti ku nampat tai lelu ilimestyy käteen nii syttyy tekemään, täydellinen ON/OFF. Ruuti osaa olla just niin täydellinen paskapää halutessaan ja luottaa omaan hommaansa täysin. Molempien nenät toimii hyvin, jäljet löytyy, maalimiehet löytyy metsästä ja joskus jopa raunioilta. Oikea käpy löytyy kasasta ja nampat maton alta, ikkunalaudalta, kaapista jne. Toimii. Mummassa tykkään ehdottomasti siitä sen vilpittömästä tokoasenteesta - "tehdään yhdessä, tehdään, mullon kivaa".

7 Tähtihetkesi koiraharrastuksessa?
 - Kyllä se varmaan oli se 3.5.2007. <3

8 Entäpä se tähtihetken vastakohta?
 - Kyllä se tais olla se 10.10.2009. Tai poropaimennusreissu 2012.

9 Miksi kilpailet ja ketä vastaan (jos kilpailet?)
 - Kivat tulokset on kivoja, on kiva käydä katsomas mikä meidän taso koirakkona on. Kisaan itseäni vastaan, ylläri. Ja kateellisia paskoja vastaan toki myös.

10 Vahvuutesi koiran ohjaajana harrastamassasi lajissa?
 - Empä tiedä.

11 Onko olemassa koiraa tai koiraharrastajaa, jota ihailet jostain syystä? (ja miksi?)
 - Ei tuu kyllä mieleen. On paljon kivoja koiria ja paljon kivoja kouluttajia. En voi sanoa ihailevani ketään, emmä jaksa semmosia :D


Olipa hyvät vastaukset. Sori Jonna :P En tägää ketää ku en oikee tiiä ketä tägäisin.